三上悠亞遭日網抵制親發聲 直言:世界不要我就會消失

151 回覆
186 Like 5 Dislike
唔怪知篠田返咗tvb拍劇啦
應該係佢人氣高
D黑社會都想用佢名氣黎賺錢
而家佢自己想整名堂出黎賺 邊有黑社會唔想分少少
#吉澤明步
#金子美廣

女人最撚憎其他女人過得好

特別日本 之前玩過女拳但收了皮
講真佢唔好J
收皮啦同篠田比差幾皮
原來有過節
謝謝解說
驚乜?驚啲細路仔認得佢咩做雞都可以有夢想㗎姐
佢俾人屈做雞
太受男人歡迎既女人係多啲人針對

猶其女人
9成班女人妒忌
日本人現實生活勁壓抑要上網抑壓
從良後唔洗拍AV都財源滾滾
IG又成3百幾萬followers係咁e出個po都幾萬個likes
背後個經濟效果唔駛諗都知有幾大
梗會有人眼紅嘅
冇針對,其實成個日本社會都嚴重歧視AV女優
例如個女優想租屋,職業填AV女優已經冇人會租
你提到蒼井空,佢出twitter Show大肚相
一大堆日本留言,叫佢唔好生叫佢落仔
而且唔係少數,當然都有祝福佢嘅

題外講吓,批評一下日本人排他性強
亦即日本「團結」文化唔好嘅一面
雖然香港人都有排他性,但日本個程度
唔係我哋正常一般香港人可以接受

日本過去幾十年社交文化係「極度排異」
與眾不同則為異,此異是不分好壞優劣
反之,「與大家一樣」則為「正論正確」

只係表現手法可能唔係行為上霸凌,
日本人好難用平常心同與眾不同者交流交往
上一代日本人大部份都唔識換位思考或無知之幕
佢哋好多好似「體貼體諒」人嘅行為
只係出於自己唔想成為異類,而非為對方著想
或者咁講
你以為佢哋基於「己所不欲,勿施於人」
但更多只係「眾口鑠金,罪不責眾」
再簡單講
佢哋比起「假如我係佢……」
更加重視「大家會點睇……」

而當中個「大家」其實冇實際存在過
點解唔租屋俾AV女優因為佢哋怕佢攞嚟拍片?
首先正式拍攝嘅商業作品冇戶主同意會有法律問題
其實更多只係「我知道大家都係咁」「唔想有特別情況(麻煩)」

日本人依種「團結」文化最極端嘅情況
就係「大家都想佢死,就算佢死得冤枉,
我都冇錯,因為大家都係咁,只可怪佢」

BTW近世代日本人接觸得外國文化多係依方面好好多
去大陸搵到既錢夠佢生活
反正返到日本都唔會搵到正經工作
好似希崎 步姐都要做返美容業都知錢唔易賺
高調得過明日花同深田
冇家人們課金點支撐佢做落去
最成功從良到好似得みひろ 同穗花
深田咪被人追稅打殘左
都唔再拍av 無得J
當年靜雞雞錄低睇
J過還J過,浮面還浮面,不道德既野好應該沉底,俾不道德既成為大眾主流同鼓勵人做雞做不道德既野無分別,當然而家越嚟越多唔介意估十雞撈偏,有錢賺就好
當佢係肉便器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞