洪金寶罕亮相身形消瘦!自曝「被妻子虐待」 重病纏身仍想拍電影

53 回覆
116 Like 8 Dislike
香港動作演員洪金寶從2017年膝蓋開刀後,因行走不便多靠輪椅代步,昨(15日)晚間香港電影導演會周年晚宴暨頒獎禮上,他在妻子高麗虹陪同下出席,雖然高齡又有病在身,但可以看出他精神狀態依舊,不過身形消瘦許多,接受採訪時,也忍不住稱被妻子虐待才變瘦。

香港電影導演會周年晚宴暨頒獎禮昨晚舉行,當天知名演員古天樂、梁朝偉、劉嘉玲、姜大衞、劉偉強與杜琪峯等人都出席,而久未露面的洪金寶,也持拐杖在妻子攙扶下出席,雖然面色不如過去憔悴,整個人神采奕奕,但仍看可以看出身形消瘦許多。

面對變瘦一事,洪金寶接受現場採訪時,笑稱自己被妻子虐待不能吃太多所以才變瘦,不過主要也因為年事已高加上糖尿病,讓他不得不忌口,因此像澱粉類就不能吃,但還是說像是肥肉那類依舊會下肚。另外,被詢問到是否還會重回電影市場,他則表示自己有在想,但目前會顧慮到片商發行等原因,因此才會久未有作品面世。

年紀大真係要戒口啊大老闆
人老就係咁 變得好快
祝佢長命百歲
大哥大
其實都係72歲左右
都好老啦
打仔老得快
又多舊患

但係睇佢上年金像獎明明仲好精神
唔係今年既事咩
但印象中佢拎獎前好似都已經傳過話病左轉,長期坐輪椅
睇返伍允龍原來都成46
"唔係咁易㗎,大老闆"
肥人係多啲病痛
佢的72比一般人72老化好多
後生時的打跌撞折,都加重左負擔
幾乎人生大半都係傷痛伴隨
話就話個樣都老左唔少
但成龍條撚頭仲行得走得個下勁
佢仲要肥吖嘛
我老豆七十一日日去游水,幫手帶孫放學,令我覺得七十二唔老。
大哥有冇黑歷史
大哥係成龍 點會冇
洪金寶係叫大哥大
點為止一般人

分分鐘公園捉棋,睇大媽舞啲阿伯都係六字頭
我指嗰啲日日鳩吓鳩吓,呆呆濟濟嗰啲阿伯
老一代演員黎講呢個個格真係算幾好,希望佢可以舒舒服服,以前套猛龍過江陪左我好多年
何伯都仲一日五次緊
果個超人來架
快餐車都係,可惜元生唔太多出鏡機會
以前行3km/h
依家行30km/h
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞