其實去旅行酒店真係咁重要咩?

440 回覆
70 Like 1021 Dislike
你睇唔起人做咩
你咪又係社會一顆螺絲仔
分開住, 出面會合
佢冇要求一齊做一樣既野ma
佢自己住4,其他人住3未得
食野,唔通又限你食你,佢又一定要食咩
有冇咁撚窮 4星都應該好垃圾 仲要嫌貴
去得旅行都要就住就住
咁撚窮就留港啦
港女唔係慶祝生日
係要慶祝生日月㗎
識個frd生日嗰個月每日都約人食飯
無錢學咩人旅行
日本啲酒店就算只係三星級都好好住,之前星期六晚嗰間喺橫濱,喺正橫濱站側邊,先四舊幾水兩個人住,抵屌到爛,又新淨又舒服,間房係細間啲囉,但洗鬼住到四星咁正

三星級都已經好多正嘢
認同4星基本,但你估4星冇偷影cam口手
4星真係底線主要真係衛生問題

試過同中同去旅行佢死要住平嘢3星
去到見啲檯櫈有塵 真係接受唔到
4星起碼呢啲唔會敷衍你先
試下2星嗰啲乜態度
最緊要乾淨,無味

3星都可以做到,但唔敢保證
我去嗰間四星又大間都係4百蚊2個人
能力範圍住最好
識野
我寧願住間3星8.8分都唔住間4星7.8分
你唔識揀啫
高分就算4星以下都好唔錯
我諗主要睇去邊啦
大陸: 漢庭/麗楓+錦江果堆連鎖商務
日本: 3星商務性價比最高
台灣+韓國: 好少去唔識
歐美: 未去過 IBIS最穩陣?
冇五星都唔好意思帶女朋友住

自己住就冇所謂
有好多幾千蚊晚嘅溫泉酒店都係鎖匙開門
你係果d訓街特種兵? 4星都住唔起
香港啲屋已經細
去旅行仲要住劏房
邊間?同埋係咪一早訂?
我呢個價係lastminute 價,但都算係咁
同年紀係有關係呀褸主. 後生個陣, 其實住下hostel 同一大班唔識嘅人住, 係ok 嘅. 夠精力玩. 一日踩足12個鐘密麻麻景點.

上左35+, 去旅行係去放空. 唔好講話酒店重要, 係連出發個刻坐嘅飛機都重要. 有得揀嘅坐business, 衰極都premium econ. Hotel 最下限係4星而間房唔會細過15m2. 可以嘅搵到20m2 就upgrade 去個d 房. 即係2個行李喼放係地開晒佢都仲有地方行嘅size.

另外有兩晚係揀啲再靚d 嘅房係30m2 大嘅4星+ - 5星酒店爽下. 行程就睇去郊區定市區. 好似去冬天嘅北海道, 朝8晚4 , 4點鬆d 就番到hotel 浸下溫泉跟住等係酒店食日式料理. 市區嘅話就朝10晚7咁. 食完dinner 8點鬆d到就番到hotel.

除住你洗得起錢, 你會發現你係hotel 嘅時間係會長左.
最少住4星窮游不如留係香港

連登仔連個星級點黎都唔知,就用星級劃分高低 笑人

又係呢個話題,個個鬥吹自己無限budget
唔係無限budget 既話,人地咪又可以笑你 食平野食垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞