[有直播] 25/8 - 20:00 - 港超揭幕戰 - 傑志 vs 東方

830 回覆
32 Like 5 Dislike
直播Link:
手機版 http://tv.on.cc/mlive/ 
網頁版 https://www.youtube.com/watch?v=piXEq1SXh2Q

場地: 旺角大球場

兩軍球員名單: (新加盟球員)

傑志:

主教練: 朱志光

- 守門員 :王振鵬, 郭劍橋, 黃梓豪(晉升一隊)
- 後衛: 艾里奧, 丹尼, 盧均宜, 唐建文, 金東進, 金奉珍, 袁振稀(晉升一隊), 陳嘉成(晉升一隊), 周衍丞(晉升一隊)
- 中場: 林志堅, 費蘭度, 林嘉緯, 林恩許, 黃洋, 林柱機, 華杜斯, 巴拉克, 史雲斯頓, 曾柏軒(晉升一隊), 俞永康(晉升一隊)
- 前鋒: 盧卡斯(大埔), 安基斯(飛馬/外借回歸), 保連奴(自由身), 艾力士, 辛祖, 史譚, 畢頓

東方

主教練: 司徒文俊

- 守門員 :葉鴻輝, 何國泉, 梁宇昊
- 後衛: 曹泰根(清邁/泰甲, 南韓中堅), 李志豪(梅州客家), 張健峰(南華),曾至孝, 曾錦濤, 黃梓浩, 吳偉超, 鄭璟昊, 謝敏榮
- 中場: 沙巴(幸運薛達/荷乙/攻中), 羅港威(南華), 陳肇鈞(南華), 迪高, 白鶴, 徐德帥, 李康廉, 鞠盈智, 梁振邦
- 前鋒: 古高(紐卡素噴射機/澳職), 林學曦(南華), 洛迪古斯, 麥基, 勞高
預計雙方正選陣容

傑志

王振鵬
金奉珍 艾里奧 金東進
林志堅 華杜斯 黃洋 費蘭度
林柱機 辛祖 林恩許

東方

古高
羅港威 陳肇鈞 勞高
迪高 白鶴
黃梓浩 曹泰根 李志豪 曾錦濤
葉鴻輝

支持 傑志

支持 東方
兩隊都唔撐,打和啦~
有冇人通頂排隊?
有冇人通頂排隊?

排緊了
大傑志超勁 小東狗食屎
傑志傷兵: 保連奴,唐建文,金東進
東方傷兵: 李康廉,沙巴,洛迪古斯

左羅右mac
有冇人通頂排隊?

排緊了

條龍排到丹麥

蘋果:
辛祖、艾力士及金奉珍等傷兵都上陣成疑

另外我懷疑保連奴fake news嚟
條龍排到丹麥

條龍穿過左紅隧
情人們一呼一吸相愛到底 結局或同樣
對於東方龍獅積極擴軍,黃洋透露有留意對手的新外援前鋒古高,但認為盧卡斯的加盟可以幫助傑志在戰術上有更多變化:「東方係最重要嘅對手,每次對佢哋都會影響最終爭冠條路。我知道對手古高效力過好高級嘅聯賽,會有針對性嘅部署,但係我哋都有盧卡斯加盟,佢身體質素好好同踢法好有侵略性,令我哋喺前場嘅戰術可以有唔同風格。」

蘋果:

大家都fake news,齊齊full team
聽日去完o day睇

蘋果:

大家都fake news,齊齊full team

古高
左羅 沙巴 右mac
迪高 白鳥
黃梓 Jo 442 主席

聽日去完o day睇

mk o day
聽日實習last day QE過去旺角東好近

季前熱身賽2017
傑志 VS 元朗
日期: 19/8/2017
時間: 14:30
地點: 賽馬會傑志中心

傑志正選陣容:
1.王振鵬, 5.艾里奧, 7.費蘭度, 8.艾力士, 10.林嘉緯, 11.辛祖, 16.林恩許, 19.黃洋, 20.林柱機, 21.唐建文, 32.華杜斯

唐文,辛祖,艾力士 早幾日友賽先打完正選
而家應該無傷
不過佢三個早排有傷
可能未回復最佳狀態
聽日去完o day睇

mk o day

廢青表示o camp 嗰禮拜屋企冇人咪去玩吓
weekday又唔阻我睇波
聽日去完o day睇

mk o day

廢青表示o camp 嗰禮拜屋企冇人咪去玩吓
weekday又唔阻我睇波

真幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞