中國火箭爆炸

17 回覆
14 Like 1 Dislike
https://www.i-cable.com/%e6%96%b0%e8%81%9e%e8%b3%87%e8%a8%8a/%e4%b8%ad%e5%9c%8b%e5%9c%a8%e7%b7%9a/243999/%E6%B2%B3%E5%8D%97%E6%9C%89%E7%81%AB%E7%AE%AD%E5%A2%9C%E8%90%BD%E4%B8%A6%E7%99%BC%E7%94%9F%E7%88%86%E7%82%B8-%E6%9A%AB%E6%9C%AA%E9%80%A0%E6%88%90%E4%BA%BA%E5%93%A1%E5%82%B7%E4%BA%A1

【有線新聞】河南鞏義市有火箭墜落並發生爆炸,暫未造成人員傷亡。

網上片段顯示,一枚火箭周日在飛行途中冒出黑煙,隨後墜落山區並發生爆炸。鞏義市應急局回應內地傳媒查詢時,證實是火箭試飛,工作人員已前往現場處置,暫無人員傷亡報告。
U形發射
小粉紅成日話武統台灣
點知連飛彈都係炸鳩自己人
好有中國特色
成龍呢
今次係民營公司製造嘅火箭,但佢本身並唔打算升空嘅,但不受控咁飛起咗
你話發射失敗解體都算,呢啲都係正常操作

但唔應該射嗰陣就射,就係王霑所講嘅「鳩」
應該屬於重大事故
好痴線
就算原本唔係想升空
有咩可能會響城市附近測試火箭?
Fire in the hole.
是但啦 韭菜姐
「對標」即係抄襲

中國民營航天公司

簡直係笑話黎
真係會容許民營公司發射火箭

擺明係避開唔知乜限制/制裁
"equivalent to"

火箭嚟講即係載重量之類要相近。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞