[BUNNIES] NewJeans討論區(100) - Bunnies camp 圓滿結束 ! 辛苦晒咁多位 !

1001 回覆
19 Like 9 Dislike
已經唔係淺唔淺白既問題,好多應該要有既鏡頭都冇左,鏡頭同敍事差到呢,故事線又唔清晰冇條理
對比起以前omg, cwy, hb呢d 今次個mv真心shit (part1反而很好)

這兩個mv裡沒有其他四位姐姐發現hyein喜歡醜男的鏡頭、沒有hyein逃走的鏡頭,沒有minji找到hyein的鏡頭。而且有hyein的許多鏡頭裡一般都有其他四個人。 haerin的鏡頭感覺也被剪了不少

師兄你咁都覺得剪得唔差 包容力好強大
敘事冇條理就唔會有人咁快砌得返成個劇情出嚟
何況個故仔係佢哋睇得片面而互相誤解嘛,剪接碎片化咪係服務個故仔,唔覺你講「應有嘅鏡頭」真係必要
下 mv2剪得差唔俾人講?砌劇情個條友都講明劇情係自行腦補猜測 同埋點解佢po出黎就係因為見大家對今次個mv評價差 個故事睇到一頭霧水所以先特意寫返篇野出黎 講真平時好少見人話新牛d mv差 今次係真係多人講
而且剪接碎片化亦唔代表剪得好

ditto hb cwy omg呢d先係ador應有既水準
特別係ditto同omg
建議大家和平討論
唔巧傷和氣
Bunnies不嬲都冇火氣

一個好既mv需要人地下下咁估咩?仲要每個人估出黎都冇準確既劇情 靠台詞所以先知道劇情大綱
cwy已經係啦 查無此人
冇唔俾你講喎,我講點解我唔覺得差咋喎
我理由係形式同內容相稱(包括敘事手法、剪接、美術、畫面質地、時代氣氛營造等等),part 1 / part 2互為謎面謎底
多人講唔代表真係唔好,亦可以係好多人都唔識睇,未理解就批評,係現代sns嘅問題,咪同個MV一樣要溝通先搵到有愛嘅地方喺邊

正正係好嘅影像藝術先容許有唔同詮釋空間同評論角度,唔係有確切劇情先叫好喎
更何況就算對劇情細節可能唔同人有唔同理解,佢要表達嘅主題都已經好明確
多人講唔代表真係唔好? 大家都係分兩版mv又唔見ditto同cwy有人話差?cwy都叫做畫出腸,ditto個詮釋空間同評論角度(跟你講法咋)先至叫做真正既好影像藝術啦

你覺得好 唔代表等如其他人唔識睇/未理解
美術冇問題呀但剪得差係事實
如果兩版mv都仲未表達到主題直頭可以含撚啦
身為故事向mv 要表達到主題係應份架師兄
剪得太淺白就顯到大家弱智咁
已經唔係淺唔淺白既問題,好多應該要有既鏡頭都冇左,鏡頭同敍事差到呢,故事線又唔清晰冇條理
對比起以前omg, cwy, hb呢d 今次個mv真心shit (part1反而很好)

這兩個mv裡沒有其他四位姐姐發現hyein喜歡醜男的鏡頭、沒有hyein逃走的鏡頭,沒有minji找到hyein的鏡頭。而且有hyein的許多鏡頭裡一般都有其他四個人。 haerin的鏡頭感覺也被剪了不少

一係就好似bubble gum咁唔玩故事純賣少女情懷都可以睇得好開心
主打歌多數有故事情節 無故事就同正常kpop無分別
一個mv都可以世界大戰
咁即係要買齊五個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞