深水埗黃金商場購買耳機「只附兩條線」盒內 耳機失蹤 網民慨嘆:好彩無買完即走!

225 回覆
60 Like 3 Dislike
coffee老母
誤會啫
港產「手機充電器大王」 年生意過億
https://www.etnet.com.hk/www/tc/news/topic_news_detail.php?category=special&newsid=118343

現年49歲的港人彭煒城,中學畢業後投身職場,1994年起在這裏學砌機做Sales,做足9年,至2003年開設自己舖頭A Grade,其後生意愈做愈大,高峰期門市年生意額過億元,6年前創建自家品牌XPower,賣起手機充電器、充電線、旅行轉插等配件,兼營批發和零售生意。

彭煒城(Marcus) ‧
現年49歲,中學畢業後投身職場‧
1994年,19歲的他在深水埗黃金商場學砌機,打了9年工‧
2003年,沙氏期間,終在黃金商場覓舖位,斥資60萬元開設舖頭A Grade Technology Ltd.,高峰期單計門市年生意過億港元‧
2013年,開設自家品牌XPower,售過百款充電器、充電線‧XPower產品批發至澳門和東南亞國家,單計澳門,已有約60家店舖或品牌採用,如澳門電訊、新八佰伴等
去華人永遠墳場拜生你條傻撚出黎果個傻閪老母做乜鳩
又唔熟傻閪CHING
吓?本身打算一陣過去,而家好不安,不了。
我記得細個果陣
都知伏伏地 奈何細個貪平黃金買
已經驗屍咁驗諗住無死
最後佢入袋果刻sir左另一盒落去
黃金反駁隊出黎未
有料
唱衰黃金廣場洗唔洗坐監
買電子野一定官網買or誠哥嗰啲大鋪買,就算去黃金都係去下層嗰幾間大鋪,上層啲鋪間間都有種會劏你水魚既feel
寧願去HKTV mall買好過! 有保證好多
想講黃金好似從來冇人唱好過
一路都係劏客既景點
根本同一個老細
咪係囉 點知會即場開姐
用avantree relay 再用Bose 玩ps5
我住老尖,電腦嘢全部去黃金幫襯大舖。Amazon可以一小時送貨上門咩?
黃金表示 : 有人故意去黃金搗亂
嘩屌,黃金多得呢間黑店唔少。 唔怪得咁多吉鋪
佢地有戰線要對付恐怖分子
唔得閒
住九龍出去睇實物 mon 睇spec冇用的
你係咪無睇電影 ?
佢地而家唔係做呢啲架
要囉槍打恐怖分子
個客弱智還弱智
間鋪吉盒放出來俾客拎? 吉盒唔標示返果盒係吉盒?
做生意搏大霧俾機會果客買吉盒返屋企

D鋪咁容易唔小心唔好怪D ON9客PO上網
但係拎上手唔會覺得特別輕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞