唔知升唔升級iCloud做2TB好

37 回覆
2 Like 24 Dislike
本來用緊200GB 已經用爆曬
自己電話512都就黎爆
諗緊升唔升做2TB
自己孤兒仔一個2TB好似又用唔曬
而且用緊Apple music又做唔到土耳其人family plan玩法
好糾結唔知升唔升好
放咩資料多?
相+片+game
死乞兒少少錢都咁煩惱
你不如搵份工賺錢先啦死窮鬼
照做土耳其人 應該就算每人join 多個music plan 都平過香港?
+1
屌嗰少少錢都要諗就用返an機算啦咁柒窮
用離線backup 好難?
iPhone 離線backup?
apple會比你做呢啲嘢?
一路做緊喎.. 仲可以擺落外置HDD
我而家主機15 Pro Max個Backup係iPhone 3G嗰陣帶落到而家部Mac度

不過iCloud都照有買
每日插線 iTunes full backup
咁多部iPhone 淨係得15pro有資格插線backup渣
之前我用13代個時都係度話想要個usb3.0速度都俾成班idog話原始人
on L cloud
最嘥位係相同片,買個nas加兩隻hdd行raid 1放曬入去
1TB SD card 600幾蚊信唔信得過?
啲game唔係官方server都有資料嘅咩?點解要backup?
除咗第一次用之外唔會慢
佢係疊加file上去
我咪講iPhone 3G用到而家
我第一次係部13度backup慢到放棄咗
之後用nas backup又唔比background
長開mon upload 熱到傻
最後結論係apple唔鼓勵非iCloud
成日見好多人請nas 可唔可以介紹下邊隻好同其實點玩
而家用type c會唔會快好多?
以前用lightening,換機前backup入mac玩成晚
所以都keep住icloud
如果用iPhone
得synology 可以background upload
其他牌子要着住個app咁用
放完入去啲相同片幾可會睇返
iPhone backup煩到西咁又貴
穩陣就手動backup 去電腦,外置硬碟始終係過渡
相係會到某個程度感覺到老就會回味返
iTunes 咪有囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞