《綜藝大熱門》正妹高中生離世!吳孟庭「車禍命危不治」家人悲痛發聲

33 回覆
0 Like 4 Dislike
台灣人平均壽命就係比交通意外拉低哂
主因係佢係右邊攝入去
台灣教電單車個陣已經教左唔好咁攝
明明前後都無車個司機係要過前面架私家車搞死個女仔

個呀婆本身已經俾另一部電單車阻住左個位
最搞笑呀婆又死都要停係另一部電單車隔離
台灣同香港班廢老一樣無公共意識唔好阻到其他人

行人地獄呢個名無改錯 仲成日話自己係半個日本
人地日本就叫行人天堂 台灣最鍾意四圍沾光
唔係台積電根本無人想理佢
你會唔會調轉咗黎講呀 佢唔sip上去嘅話 就算呀嬸行出咗小小行人路,條馬路咁闊都唔會發生意外啦
個阿嬸多得佢唔少
最慘係個司機無事即刻坐返起身
乘客就俾私家車撞到個頭
載住人就唔該揸慢少少
你想開快車你死你事
同埋個女仔只係去練車咁唔好彩俾呢個懶型既FD載
點賠返個女俾人
當然超車係危險
但係導致炒車嘅原因係26撞到阿嬸搞到反左
又死一件山道母猴
馬路出現障礙物/行人就要避架啦,避唔到多數有責任上身,除非極端例子姐

佢避唔到既原因係自己響度不合理超車,同時冇觀察好完全安全情況下超車,更加莫論佢超車既線路係錯,令自己冇空間收油或閃避

佢點解係不合理超車,因為機動車輛係同一條線道上應該一架跟一架,要超車就用隔離線,唔應該用同一條線

所以右上左落既國家係唔建議響右方超車,快線設響左方車道
左上右落既國家反之

片中騎士用同一條行車道超車,右上左落佢唔用比較快既右線,咁理論上佢唔夠空間仍然硬超,咪出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞