微博僻謠: 蘇州日商協會決定分批撤資

27 回覆
14 Like 1 Dislike
一领淡鹅黄

昨天 21:41 来自 微博网页版

#微博附注#6月24日案发,25日在苏州的日本碍子(NGK)株式会社(世界第一大绝缘子生产厂商)还公开表示,“感谢高新区长期以来对企业发展的关心和支持。他说,扎根发展多年来,集团深切感受到高新区产业基础扎实、营商环境优良、人才资源丰富,是一片投资兴业的沃土。集团将充分发挥自身优势,加大创新研发投入,持续深化拓展合作空间,不断为高新区高质量发展赋能增势。” 原博从哪儿听来的消息说日企打算分批撤资?苏州有2900家以上的日企,4天之内就能全部做出决定都撤走?别说企业,3000个大活人你4天能把意见都统一了?

网页链接 网页链接

https://m.weibo.cn/status/Ol7YI5MWl?jumpfrom=weibocom

抵撚死
日日戰狠責任全在X方
依家外資唔撚同你義和團玩
你班賤種乞食啦
留蘇撚又贏
越南有福了
就算要撤資、我都幾肯定日本人要開番2、300次會,考慮個一年半載先有行動
日本人做野起碼要3年起計
而家應該係開完晒
講到人命喎, 佢地一個鐘開完啦
咁多民族英雄, 殺光日本鬼子
日本鬼子即走
每次幫歐美日下定決心decoupling既都係中國人
還我河山
公布得應該係開完,本身一早傾好晒,只係想盡量賺多一兩年錢,不過斬人案令決定即時提前
成個大環境 應該一早都決定要走人
但本來應該打算再睇定D先
依家只能夠講蘇州件事加速左個流程
正如留言既人講:無錢賺一早走左啦
依家全世界工廠都向東南亞走
如果唔係中國人勤力過東南亞班懶人
根本D工廠走得仲快
,3000个大活人你4天能把意见都统一了?
14億都係兩秒統一
支那人不嬲留錢不留人呵
應該係有心想走好耐,
但係因為好多原因實行唔到

而家有借口就立即做
本身好多就plan左轉移東南亞
今次都係加速左原定計劃姐
俾人斬 一日就走啦
越南真係幾中意日韓嗰時反華,都無搞日韓
之前幾個鬼佬被斬嗰時比陶傑講中,呢啲事會傳染,有一必有再
東南亞太熱
唔好怪佢地
講真 保持距離 同日資做過野就明 佢地係不變勝萬變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞