經小斯申請DBS 問題,我係新客,但佢當我舊客

103 回覆
16 Like 133 Dislike
我今年經小斯申請DBS信用卡,我等咗三個月都仲未收到coupon就email去小斯問吓點解啦

小斯就覆我,因為我係舊客,唔符合新客嘅條件

咁我就打咗去Dbs啦,對晒資料肯定我係新客

咁我再覆返小斯,我已經問咗Dbs我肯定係新客,佢就叫我再打電話去Dbs叫我appeal(要求DBS CS報比marketing), 佢話因為私隱唔可以幫我搞

咁我又再打俾Dbs啦,個CS其實都幾好,佢話幾日內就同我通知marketing

咁我又等咗兩個禮拜,又再問小斯,小斯話未收到Dbs通知,又叫我打俾Dbs吹佢

唉,好似無限輪迴咁,我想請問成功拎到coupon嘅人?想請教吓點樣拆?
搵小斯申請過幾次都好順利,你呢個應該個別事件。可以做嘅就係日日打去DBS 催佢,催到CS 好確實答你已經處理咗,然後再搵小斯CONFIRM
呢d用電郵搞,唔好電話打黎打去
原來真係有人幫襯個男人婆
原來係男人婆,唔係死乸型?
乸型男人黎
男黎
咁撚多申請,呢啲艇仔都係跟銀行資料照做
邊得閒個別 case玩鳩你

你追到 dbs肯書面確認你新客身份,之後咪丟比艇仔叫佢拿拿臨找條 coupon數

到嗰時仲唔肯比 coupon先公審佢
好撚過幫襯moneyzero
小斯既性別係小斯, 唔係男
呢D真係要自己跟
佢收到銀行比你既迎新一定會比番你
男人嚟㗎
死乸型先真
Kiki and may
Gender = female and female
小斯永久blacklist
我經佢申請enjoy 卡
申請完已經用緊,佢話恆生話reject 左我
但我已經用緊
小斯叫我聯絡恆生問
問乜姐?我都俾左證明佢證明我已經用緊(卡+statement)

痴撚線太煩最後我無再跟進
即係我仲可以點證明自己已經用緊
轉左以後用moneyhero 申請
起碼佢有條link 可以check status
0 仔黎
因為佢唔會用自己錢比嘢你
佢要你同銀行講
因為要銀行confirm 錯左先會比錢佢
佢收到錢先會比你
你係唔係基佬先?
似係dbs問題,跟小斯申請咗n次都好順利收到佢啲獎賞
打手?
係人都知小斯出名無走數,打手作故仔唔該都作好D
我22年幫襯過佢,得到一張gift card一直都無用過,直至月頭我去買野一掃code,屌那星零蚊既
明明就係小絲
食夾棍
香港真係無間信得過
拎少D 優惠自己揾銀行申請好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞