[七月新番] 鹿乃子乃子虎視眈眈

617 回覆
60 Like 15 Dislike
奈良縣嘅陰謀
計劃通
唔知係娛樂多咗 動畫文化普及咗定係點 我感覺動畫嘅受眾真係變咗 neta 式嘅搞笑喺度沒落緊

細個睇動畫討論區啲人涉獵程度高好多 普通嘅深夜動畫 漫畫 h動 gal 特攝 好似咩都接到話題咁樣 依家好似已經越嚟越少
細個睇動畫討論區啲人涉獵程度高好多 普通嘅深夜動畫 漫畫 h動 gal 特攝 好似咩都接到話題咁樣 依家好似已經越嚟越少

其實只係連登討論水平同風氣越黎越差,劣幣驅逐良幣,令討論氣氛無咁好,認真討論既人得唔到鼓勵。
neta式搞笑本身係小眾,同konosuba呢類比人氣點都會差啲。但之前pop子跑出都說明我地呢個世代既精神狀態需要一啲又鳩又喪既動畫黎放鬆自己。我暫時覺得neta式搞笑唔會沒落,因為現代城市人普遍精神空虛、感官刺激過盛,pop子呢類正好幫佢地「上電」。
總之,好作品自然有人欣賞,就算唔能夠成為主流,都有自己一片天地
唔好話連登,高登動物台一鳩樣
連登/高登從來唔係ACG集中討論地方
95%時間討論少數熱門動漫
我就純粹睇唔透點解睇套動畫都要比嚟比去
生活已經大壓力,睇日常番就係志在唔使諗嘢,逃離下現實世界,鳩下鳩下又半粒鐘,跟住上討論區吹兩句水
但總係有啲人就專家上身,真係羨慕呢啲專家人生係冇壓力到喺呢啲日常番挑骨頭
等巴哈算
第二集都唔係咁好笑, 無trailer咁好睇
主角好慘
連打丁嘅時候
都係成個腦不停しかのこのこのここしだんだん
シカノコノコノココシタンタン
爆哂虎子啲料出嚟
只有虎子受傷的世界
我睇撚左乜
鹿!
飛苦無
幾好笑 幾正 一腳踢返佢落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞