[7月新番] ATRI -My Dear Moments-

163 回覆
10 Like 0 Dislike
動畫黨,一口氣睇晒最後幾集。
覺得就算係galgame改編都已經非常出色。
其實人越大就越怕呢啲胃痛片,所以一般都唔敢追...
不過亞托莉真係好....

佢地70年後先可以再會,雖然數碼世界對佢地嚟講係永遠 但實則得返一日...
結局唔可以話差但亦都唔可以話好。
睇完有種遺憾,個心拿住拿住咁

Game TE會更加胃痛?
會買game嚟玩,不過應該過一排先會玩。
其實可以出第二季
參考返steins gate/SAO, 可以慢慢寫呢70年發生嘅事
水菜萌要做70年二奶
本季最強敗犬女主
改篇後最大輸家水菜萌
另外龍司或成最大贏家
真心岸鳩
寫個咁嘅完結比水菜萌

水菜萌明明最婆

都唔明Atri 有咩好
原作做幾十年二奶唔係仲慘?
至少動畫可以自己搵過個成家立室
唔係幾達到預期
完得有啲尻
成套反而中期講Atri有無情感最有feel
原來game入面水菜萌做咗夏生老婆
你夏生講到對Atri矢志不渝,轉頭娶第個係咩玩法
水菜一早已經知夏生對自己無意思,仲中個頭埋去嘅話,我只能說對呢個角色好失望。

好彩動畫無咁處理,動畫入面水菜拒絕Atri照顧夏生句對白完全係昇華咗個角色。
咁動畫水菜萌結局好似好過game,game入面水菜好似只係變左夏生生仔工具咁
個人覺得原作呢段仲好睇啲
係由兩個人關係跌到最低再慢慢建立返感情
動畫感覺就快咗少少,同埋中間都skip咗一大段
終於睇曬
到講log之前慢慢build得幾順
但一拎log之後就趕火車
重新面對番段關係搞到有啲平淡
結局算係咁
屋頂冇細節,拎刀砍,內心掙扎
反派好似仲突兀咗
個人黎講想要個句
呢個咪就係夏生教我嘅笑容
一次過睇晒 唔係遊戲黨但覺得都好好睇 可能我眼淺人
買左隻game想睇下原作同動畫有咩唔同
想問原作隻game入面係咪都有配音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞