忍個豬閪老母忍得好辛苦

17 回覆
4 Like 9 Dislike
又鍾意燒香, 又唔衛生, 野食成日唔擺返入雪櫃, 一時擺d豆擺到有蟲, 成炸蟲
一時d薑擺撚到變臭, 臭撚到閪咁撚樣

呢幾年覺得樓價跌,一直唔搬出去
宜家好撚有衝動即刻買層樓住
家庭問題一律建議 「他們去了哪兒?」
搞撚掂佢啦

你阿媽係咪用呢款
無用網, 就咁擺
心情好返少少, 我去涼衫啦
卜街, 佢D紙巾唔記得拎出黎就去放入洗衣機洗衫
宜家成機衫都痴住一粒粒紙巾
我就黎精神病
其實呢一代d 後生發生乜事
出街唔比播野,唔比噴野,唔比食煙
返到屋企呢樣唔鐘意,個樣唔順超
你講到佢咁恐怖,又蟲又盛
但佢生存到幾廿年喎,養到你咁大粒喎
會唔會係你有問題呀?
我覺得自已將來一定唔會訓街

你咁諗野都生存到,我實得啦
你肯定有問題
怨天怨地

90後?
睇字都feel到果浸窮酸公屋撚味
好似Kenny咁
公屋=窮?
傻閪
你咁講咩意思? 以為自己好醒好吋?
剛剛有隻蟑螂反肚係廚房
個傻閪老母見到, 對住佢唸經
唔係話慈悲唔好, 而係我覺得佢成輩子信佛, 只係為左一個希望
就係死後去極樂, 或者果一刻可以舒服D

花咁多時間, 就係為左死果一刻, 呢個亦都係我覺得所有宗教既目的
有宗教唔係問題, 問題係燒香, 講左好多次都唔聽, 屌我老味都唔撚洗諗都知聞香聞得多唔好啦

自私又傻撚過豬閪既老母
cls曱甴都幫佢念經 ching屋企係咪唔可以主動殺曱甴
唔係唔殺得, 但會話萬物皆有生命
叫我捉佢,放佢出街

我真係笑撚到有精神病
蟑螂點撚樣捉,捉到一隻值得拎獎

萬物有性命,唔殺生我同意, 所以咪要乾淨d, 唔好搞到咁撚多昆蟲係屋囉

你估殺生好過癮咩, 你估嬲撚到卜街要係lihkg on99 發 發洩, 嬲撚到好似腸抽筋好過癮
薑都可以擺到臭,其實有料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞