Elden Ring 會唔會吹大咗少少?

27 回覆
7 Like 52 Dislike
近排開始玩,第一次接觸魂系遊戲,玩咗都有14個鐘,越玩覺得越唔對路,所謂嘅戰鬥技巧高超原來係個地下到係咁碌,英文呢啲叫Rat play,打大boss 就係不停咁翻滾趁佢僵直R一下

所謂嘅高難度戰鬥就係無論你咩Level都可以有一招技秒殺,真係玩到我勁無奈,叫條女過嚟睇我打boss佢話我做乜成隻曱甴咁喺個地下度走來走去

唯一優點係個地圖真係幾靚,有一種Dark age feel,但玩法真係不能苟同,將啲操作複雜化而令到好難玩咁,聽人吹到咁大有啲失望….
喺個地下度碌嚟碌去完全冇力量嗰種決一死戰嘅終極決鬥
真係feel唔到邊度熱血
我認同
樓主快啲走,呢度我幫你頂住!
死傻閪賓周小子
呢啲咁嘅傻閪毒撚我一拳一個啦
現實打交咪又係好似Elden ring咁喺個地下度碌嚟碌去
仲要啲動作有delay
要早少少㩒定制避 勁on9
辛辛苦苦砌裝備升level
原來就係為咗可以喺地下碌快少少
同武器打怪痛雞屎咁多
打到邊
有啲怪會快慢刀你好難碌
呢個真,其實隻狼果個戰鬥系統正好多,真係有見招拆招既感覺
呢樣野好似都好多人講左好耐
打boss一路係咁碌碌到出招大硬直既斬佢幾下跟著又碌過根本回合制game黎
隻狼果種正好多, 初見靠反應格招, 打耐左靠身體反應or節奏去格
操作複雜?
隻人性能咁撚低都複雜
正氣小子你係咪打無雙都會有困難
你未玩dlc

Dlc 都用著重甲站擼 舉住大盾互插

唔洗碌地 碌地都避唔到
樓主邊度左抄右抄跟著又幻想出來作呢個post
我覺得ER算係取咗個平衡,多啲人可以接觸
個人嚟講最鍾意Bloodborne同隻狼
俾人水左玩呢隻game有感而發
好玩喺地圖探索
一步一驚心然後發現驚喜嘅感覺好正
Demon soul dark soul 1 先有真soul感覺
賓周小子
係咪無計裝備重量著哂上身
地圖設計係OK但戰鬥系統不敢苟同
賓周小子
即係你未太識玩
elding ring 碌r係最低tier 打法
你仲有跳,盾反,防反,poise 硬施法等等..
碌乜撚,仿身+古代怨魂 屈死9成boss (包括女武神)
要碌嫁咩?
用盾擋或者骨灰頂自己用魔法
識玩一定分身用魔法無限fp +自己用盾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞