口臭問題困擾

415 回覆
167 Like 19 Dislike
屌你老母 係咁問問問專科 答埋邊間仲問問問 睇腦科先啦
去到最後我係洗乾淨隻手用手襟
連好入個d都清到出黎,好治癒
而家搵極都搵唔到
lm
咁應該係個身度發出嚟
你點知係口臭, 會唔會其他地方嘅味
用埋牙線應該好大改善,
唔係水牙線唔係牙線棒,一定要傳統牙線先最乾淨

牙線教學片我睇過咁多覺得呢條最好
[url]https://youtu.be/FVoXAdPV8pY?si=xUE-560nbDBsQUJw
[/url]

根本牙線喺小學牙科保健就要教
清白色珍珠
打多d飛機, 流多啲汗
用牙線
你太多白色珍珠,建議你唧下佢
真心 試下食納豆
有冇試過深層洗牙
有冇智慧齒未剝?
一入post就聞到
我都係出返去先
無食碳水?
漱口水
用牙線
早訓 唔捱夜 咁重要你都冇講
呢個都有機
口臭持續不消可能係多種原因引起,不過你已經做咗好多檢查同嘗試多種方法都未能解決,確實好令人困擾。你嘅情況聽落好似已經排除咗大部分常見嘅身體問題,所以可以考慮一啲較少見嘅原因。以下有幾個可能性和建議,希望可以幫到你:

1. **口腔護理**:
- 雖然你已經每年洗牙並定期看牙醫,但箍牙後嘅口腔護理會更加重要。箍牙裝置容易積聚食物殘渣和細菌,要確保用特製牙刷和牙線清潔箍牙器。
- 可以試下用含氟漱口水,有時候可以幫助減少細菌和改善口氣。

2. **耳鼻喉專科檢查**:
- 有時候慢性鼻竇炎或者扁桃體問題會導致口臭,即使你冇明顯嘅鼻塞、咳或者痰。看耳鼻喉專科醫生進行進一步檢查或許可以發現潛在問題。

3. **飲食和生活方式**:
- 你提到已經嘗試食清淡和多飲水,但仍然可以觀察下有無特定食物(如洋蔥、大蒜等)係否會加重口臭情況,或者有無食物不耐症的可能。
- 定期運動可以提升整體新陳代謝,有助於減少口臭。

4. **心理因素**:
- 壓力和焦慮有時候都會影響口氣。考慮進行一些減壓活動,如瑜伽、冥想等。

如果嘗試以上建議後仍無改善,建議再次與你嘅醫生討論,或者尋求第二意見。希望你可以盡快找到解決方法,改善你嘅困擾。
夜訓?
好多人都有口臭問題,自己唔知
睇下之前個口臭po 可能有人相似情況又解決到
唔好ga吊你 咪撚去
可能係腸胃問題?消化不良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞