台灣啲交通法例都幾好笑

44 回覆
2 Like 34 Dislike
屌又係呢d論調
之前Tesla係要因應運輸署要求將架車個月曆功能拎走
師兄你係咪攪笑
法例係無要求考車係要有學牌
但考車之前要對學牌喎
你無學牌想考都無得考
https://www.td.gov.hk/tc/public_services/frequently_asked_questions/driving_test/index.html

最尾果行

學習駕駛事宜
如果駕駛考試的路試部份會在現有的學習駕駛執照的屆滿日期後才舉行,我是否必須續領學習駕駛執照?

根據《道路交通(駕駛執照)規例》(第374B章),任何人如不持有有效駕駛測驗表格,即無資格參加駕駛測驗。現行法例未有規定考生必須持有有效學習駕駛執照方可參加駕駛測驗
咁你就錯啦 首先車入面個Mon睇到車cam已經係犯法
改大面板係非法改裝來的
其實你裝車cam佢已經可以告你非法改裝
可能個法例預考得車嘅考生都上過堂學先識考,而上得堂嘅都已經有學牌
流量密碼:屌鳩台灣
茶里去台灣監理所考電單車
個官問佢做乜唔揸架電單車去
根本係習非成是到守法仲要畀執法人員怪
電單車要攝去燈前待避區,電單車燈位轉左唔可以直接轉,要分三次,電單車唔可以入隊道國道
玻璃黑,台灣人都屌緊
個撚個夜晚都睇唔到,要改到低燈光撚到好似高燈咁
你之前係話連學牌都冇
而唔係個學牌過期
師兄係咪未考過車?
二段左轉全世界係得返台灣咁大規模應用
黑玻璃日本歐洲都俾,係香港運輸署班官無知唔俾
但你要有合資格教車師傅endorse你上過堂先至有得考
但呢樣應該冇明文寫出嚟
香港考車理論上有師傅肯租車畀你,你完全可以玩天才波
運輸署嗰30個鐘純粹係建議
請教下,點樣三次?二段式唔係直行一次,在右邊路口等轉直行綠燈第二次,咁第三次呢?
三次係咪調頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞