甄妮疑為炎明熹出頭 怒轟TVB:凍甚麼凍又不是賣到青樓

28 回覆
12 Like 7 Dislike
「樂壇風紀」甄妮雖然淡出多時,但對香港娛樂圈仍相當關心,由《中年好聲音2》賽果,到近月滿城風雨的《東張西望》何伯及何太,她都不時發表意見,更疑為炎明熹抱不平,狂轟TVB﹗

甄妮6月26日發文:「「拚䠋」不知恥之貨色無人能及,什麼結果對她都無傷,由零歸零 玩死你哋」發文未有指名道姓,但回應中繼續鬧何太及TVB:「TVB「中3」歌唱比賽,估計正安排河太將進入決賽🤪🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣包你收視第一☝️」、「佢肯定早已簽約囉咗錢,不做足鐘數就不可落鐘,否則賠償。佢也抓到翹門,半夜隨興開播,玩洩大家!反正佢無所謂!大把時間!車輪戰,網紅就當儲糧,辛苦了😓💪」

近年住在台灣的甄妮,原來悄悄返港,更指:「律師費比我年輕時漲價好多,沒想到70+還有機會發信,太好笑了🤣🤣🤣打擊罪犯不遺餘力!💪💪」又為樂壇後輩抱不平:「文明到上太空了,大台還動不動就以「雪藏」做威脅,十分不厚道,己不再是1980年的覇氣台,獨一無二!又不是賣到「青樓」,起碼有錢還可以「贖」身,坐下好商量嘛!凍什麼凍。對有潛力的小朋友是要多培訓,多給機會才是,弄一堆有年紀的在玩什麼把戲?自娛?能玩多久?😨😨不解」似為近日傳因不續約被TVB雪藏的炎明熹抱不平。

成單嘢根本就係佢自己團隊通知記者被tvb雪
一係貪心貪錢養唔熟
想學王祖藍搞自己工作室返大陸搵錢咋
想做gem2.0真係企開啲啦
你哋班tvb粉仲on9
下下拉埋viu嚟講博乜呀
咁多日仲講緊嚟做新聞
一係就直接澄清啦煩到嘔
有分別嗎都係G
oh 是G嗎?
炎明G
乜都關呢個八婆事
1) 粥
2) 粉
3) 麵
4)一樂
5)奶茶

缺一不可
關你撚事啊八婆,當年阿G.E.M.嗰單嘢又唔見你支持後輩
樂壇風紀
最搞笑係自己比雙非熹鵲巢鳩佔住左去台灣,反而走去幫殖民主擔心🤣
最底圖條女好靚
厚多士
有冇原post
睇佢上得連登開post就知佢咩事
呢件支那婆極識攻心計
再紅啲直頭係呂雉個種人
由佢老母衝黎香港產卵就從來不忘初心
為左係香港名成利就咩手段都做得出
十個雙非九個係呢種人
根本係中囯經典起飛腳
好過以前
炎唔知乜上過連登開post?
保長
Gem2.0真係吹大咗
Gem識曲詞編監包辦晒
炎好似仲未有一首歌係自己作
GEM無禮貌唔同人打招呼,抵撚死
唔好用阿GEM同炎比啦
貼邊個圖都得
冇鬧錯喎
講到似層層
唔好分化gigi同埋阿gem,大家都係中國香港人同屬一個陣營,唔輪到甄妮呢個外國人境外勢力喺度指三道四
up乜9
睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞