沒有玩家想在iPhone、iPad玩3A大作?《刺客教條》《生化危機》等移植銷量慘淡

54 回覆
17 Like 7 Dislike
依家仲玩3A大作?我steam玩下咸game輕鬆下好過啦
畫質唔得問過SWITCH未
先唔講嗰mon細,你remake又remake,移植又移植 一隻game 你當我北韓人要玩n次? 你自己re飽佢
毒燃唔用iPhone
imac 上面都無人玩啦,唔係諗住iphone 有下話
不過好多人係手機 玩完神都唔玩3a
用iPhone玩係方便,但好難控制。而且d制都已經用左半個moon
玩兩個鐘叉電
同樣價錢我買steam唔好iOS冇得mod畫質又差
你又唔知apple會唔會無端端drop support, N年前買落隻芒亨p2G iOS update咗之後開都開唔翻
你做唔到60fps已經唔洗諗
單計iOS咁慘淡都好正常, 有冇iPadOS同MacOS數據睇下?
仲用緊幾年前嘅機
想試都無資格
同步失敗
屋企用大OLED 電視打機唔好?
同樣都係一萬蚊 我拎舊錢買電腦打機唔好
再唔係 6千買電腦 4千買steam deck+game
用電話黎玩大作真係on99
要打機嘅人自然會有部Windows掌機/Steam 喺手
仲同你iOS玩?
唔就講iphone
就算你macbook/ipad打機都係唔就手
最好都係keyboard + mouse / console
電話睇片都辛鳩苦 仲講打機
有tomb rader 都好呀
新嗰三隻之後再冇新作
試過
用埋手制打
用iPhone 太細
但隻game太複雜根本唔想玩
Delta/ ppsspp 仲好玩
操作簡單,字大隻,冇咁多野要讀

Ios 啲大作太複雜,又成日有好細嘅字
如果用得iPad打,不如我用返PC/電視

電話應該行優質手機驚
而唔係照移植3A大作
如果夾到apple 個奶罩玩個感覺應該好好多,不過capcom唔會搞
沒有玩家想在手機上玩付費遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞