慶回歸27周年|2000食肆優惠 7·1開心消費

46 回覆
6 Like 12 Dislike

批發及零售界立法會議員邵家輝表示,七一當日將會響應開心購物節留港消費,並跟張宇人一樣,計劃外出用膳「食足三餐」,呼籲市民把握機會,盡享有關優惠。

呼籲市民把握機會,盡享有關優惠。

潮薈軒 - 7位客人1位免茶

咁大優惠,即刻訂枱
銀龍茶餐廳 紫菜扎肉三寶河套餐 $60 (原價$84)

紙紥三寶河

茶錢係咪$71 一位?
平咗24蚊 夠我食幾個麥記餐加大
国慶優惠 10位客人1人免茶
買哂機票先講
下次啦,下次再幫襯
今年將會使用政府的慶祝成立27周年特別優惠網站提供
資訊,7.1優惠將不會有獨立網站。

https://drive.google.com/file/d/1BENJKRMlYU-AW39aRba0z3b0nddFOI8w/view?usp=sharing
對於大部分食肆未能做到全單7折,張宇人指,有食肆反映人手不足,輸入勞工未到位,因此「唔敢做太多間」。他相信明年七一有更多食肆能參加,「驚你哋咁高興嚟到,我哋招呼不足,招呼不周,咁我哋仲有呢個擔心」。

他又預告,「我亦都有理由相信今年我哋10月1號新中國成立75年,咁我哋都會繼續去推動,到時希望我哋人手足啲呢,就可以推到佢3000間。」

原文網址: 七一|飲食界逾2000食肆提供優惠 張宇人冀市民留港食足四餐 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1032504?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
我地呢D窮撚折完都係食唔起,聽晚一收工就返上去,71晚先返落黎,不過唔使擔心,仲有班中產會留港消費
梗係返大陸啦

話明回歸祖國,一定要北上消費
錢都回歸埋
回歸27週年,點解唔係做27位客人免1位茶錢?
香煙應該要有71折
麥當勞
2024 年 7 月 1 日至 2024 年 7 月 7 日下午 3 時至 6 時於麥當勞 App 內優惠券獨家享 $9.9 厚椰奶鐵優惠,每位用戶可享此麥當勞 App 優惠券一次,優惠條款及細則請於 2024 年 7 月 1 日參閱麥當勞 App。

呢個本身一直都做緊
諗嗰個戇鳩,批嗰個仲戇鳩

結論:成班都戇鳩
希望有日會有 : 六位客人,四人免茶
連$7.1都懶得做
作為好客之都既香港

呢d優惠黎返比祖國人民啦
祖國人民有消費劵
kfc

金拱門明撚鳩超哥
M 記先癲
個「優惠」本身都長做緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞