(多圖) 台女閃嫁丹麥男! 認識6天就結婚 甜笑稱:「真愛就是真愛!」

164 回覆
11 Like 163 Dislike
呢d下下質素食到隻中上白鬼就真係向上爬喇有料呀
eric哥
小妹個英文名等咗個英文姓廿幾年
而且改完個老公個白人姓 待遇真係好好多

https://laweekly.asia/change-name-when-order-chipotle/

有一位叫做 Sumayaaabdi 網友在網路上與大家分享:「如果你跟我一樣算是有色人種,第一步:就是不要用自己的本名點餐」「 你相信我,他們在螢幕上看到 Abdrahim 這種名字的時候,他們會給你底部桶子裡的食物」

Sumayaaabdi 更表示,自己現在在 Uber Eat 點餐只用「Sue Walker」,自從他換名之後,他不僅拿到滿滿一大碗的份量,包裝的還很好,簡直就是一生吃過最棒的 Chipotle Bowl。

類似這種關於名字的種族歧視其實在美國還發生的真不少,不只是點餐,就連「投履歷」找工作可能都一樣——就有網友表示自己自從在名字後方加了先生的白人名 Last Name,拿到面試的比例突然激增。
萬綺雯同陳十三用4日就閃婚
然後一直到而家

唔係唔得
只係極難
真,生完仔高開多個中台x混血
洗唔洗咁牽腸掛肚呀!!
台日韓都係
不過啲鬼妹鬼佬學好國語做YouTuber 啲台狗就比錢佢賺
雙標
女人眼中有高潮就有真愛
同台男娶越女嗰單相映成趣
啲Karens雙標到
依個就係洋腸嘅魅力
男:我想屌閪
女:未結婚唔屌得
男:咁結婚囉
好似冇人睇得明
Romance, 簡單來說就是所謂的「跨國戀情」。因為一些負面新聞的影響,導致 CCR 這個名詞在台灣社會漸漸成為有「崇洋媚外」、「西餐妹」這種帶有貶意、甚至從英文字型演化到「ㄈㄈ尺」這個由注音符號加上中文字母形象表達、具有嘲諷意味的名詞。
佢地識咗咁耐

本身我和疆屍都係拎黎溝萬二蚊
打和啦
台男/港男娶鬼妹咪又係流量密碼

不過湊鬼族男男女女九成都係樣衰
車 識得嗰7日 有幾愛呀 愛咪愛佢啲錢
又係強國人
條仔第一眼以為係馬高萊斯
係,睇完成篇野 就係覺得咁樣 所以先6日結婚樓主置頂
條女勁樣衰,執到啦
呢個最慘係個外籍男係又肥又樣衰,d女生出黎又樣衰,但港男都制
梁詠琪西班牙籍老公sergio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞