原來月入5萬係呢種感覺

170 回覆
141 Like 798 Dislike
有咩問題
大部分香港人都係咁
水電煤4千
你掘礦呀
仲有mpf 3%都無佐1500,又係啲咩現金出糧咩都唔駛俾啲friend?既然如此唔爭在申請埋公屋,租金立即大減9成
水電煤上網 2條友點洗4000?

不如估下佢幾時出 post 變4萬人工
我都要千幾, 不過係3部, 當然就唔係成日同時開, 不過好多時都最少兩部
2千幾唔知佢點用,
但煤氣肯定唔洗咁貴, 冬天兩個月先過千, 最近3百幾(呢排唔知咩事咁平, 以前最少都6-7百), 一星期夜晚最少煮5次飯,lunch 屋企都有人用, 加埋沖涼
加埋上網, 一家幾口都唔洗4千
正氣小子做連登c都搵咁多。。。
我做到隻狗先得35K
好自卑
有咩可能 我一個人住 電都700起跳
夏天試過1200
水電煤每個月交架咩,哂鬼4000
有幾出奇
之前開po 7萬
跟住6萬

依家得返5萬
屌你老母弱智仔
仲有人唔認得個ID係咁認真覆
過兩日佢諗唔到作咩就出月入4萬係點點點
我懷疑樓主有拎白卡 自閉到日日作幾廿個廢po
減薪
水電媒上網一個月4000? 咁貴架咩? 唔養車即刻多返9000
唔使食,重作啦
租兩萬一?你住邊?自己一個住洗撚咁貴?
搵5萬 ,家用6000,但條女都有3000,你都幾孝順哦!
水電煤上網4000
開溫泉旅館定礦場?
你條女$3000都可以過活,$20000輕鬆啦
本人女,月入五至六萬
同男朋友一齊供樓: 7000
管理費水電煤: 1100
家用:5000
社交娛樂:1000-2000

儲到3萬左右,好奇樓主點解要做租租,同埋搵個大安旨意嘅女朋友,同埋如果你計嗰條數搭的士係平過養車,所以我唔會養(利申:自己屋企人兩架車)

解決方法係
搵一個可以同你一齊分擔嘅女朋友
然後轉搭的士
減你老母咩
你個腦d iq減到去70啦高度弱智仔
水電煤上網$4000 ? 開住窗開冷氣?長開水喉? 定裝左n間寬頻?
月入1萬個陣咪痴屋企住, 交5000家用, 帶飯行返公司 = 0, 儲5000
月入$20000 ,租$1700, 有時業主會免租,
幾十萬教書/護士/紀律部隊/政府工望住你個post恥笑
雯雯:返工月入:10K
PayMe收入:90K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞