點解當年戴安娜王妃咁深得民心?

37 回覆
5 Like 3 Dislike
佢結婚個舉國歡騰

死個時又全國悲傷

有無人話到我知
貼地?
親民
笑容可親
樣靚咪吹奏囉
邊忽靚 alex dadario 靚佢一億倍
呢d 皇室宣傳技巧,捧mirror 一樣嘅手法
搵堆人塞爆一個區
Alex波大咋
無咗對波你想睇佢?

佢結婚嗰時得18歲
當年Charles好花心好風流,30幾歲
一開始就鄧佢慘啦
因為係平民
我哋習主席兩樣都有
事實佢係靚, 靚得嚟正派, 笑容唔虛偽
佢邊度係平民,本身都係貴族嚟
灰姑娘童話式故事
查理斯根本唔鐘意戴安娜,係英女皇迫婚想個仔對卡米拉死咗條心
戴安娜個故事太夢幻
我仲以為平民嚟架添
作風夠親民照地

落地雷區
同愛滋病人擁抱

佢唔係灰姑娘喎
佢係Spencer 名門望族嚟
佢派帽派到啲人懷疑哈利個老豆唔係查理斯
Diana只係傳宗接代嘅工具, 責任完結就整死佢
女皇/皇夫 甚至皇室成員早知charles & Camilla通姦, 唔係咩秘密。
當年皇夫私下訓斥查理斯:Camilla唔係處 絕對唔可以做皇后...
(當年女皇反對佢哋來往就係一早調查,知道Camilla唔係處Camilla was deemed unsuitable because she'd had several publicly high profile relationships and was "experienced"...)
https://www.youtube.com/watch?v=Ocw_OXfZckU
靚得黎有貴氣
幾無知先會講得出
城巴但係點解唔似香港?一個香港人樣都冇
詳情可以睇The Crown,幾好睇
1989年5月26日,戴安娜到訪位於蘇格蘭Falkirk的亞歷山大廠房,還試駕剛完成車身裝嵌的城巴空調Leyland Olympian,編號C109的雙層巴士,在職員指導下車前又倒後。後來廠方在司機位附近貼上一塊寫著 “C 109 H.R.H Lady Diana The Princess of Wales”牌子,紀念這個特別的活動。

https://www.chinamotorbus.com/ctb/ctb-memory/diana-and-citybus/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞