好奇其實英國人係點睇bridgerton依套野咁多黑人

8 回覆
2 Like 4 Dislike
我知依套野已經幾年前,但我最近先知有
一睇都覺得好格格不入,成套野起碼3成係黑人,每個鏡頭都有黑人
唔係話種族歧視,但當年既背景99.9%都係白人,黑人最多都仲係做緊呀四
但套野就係黑人貴族,甚至黑人王后(唔好話咩queen charlotte有黑人血統,根本冇正式文件記錄,而且就算有,都唔知係幾多代之前,咁我都有黑人血統啦)

有d人話係架空背景,唔可以反映現實
(其實依個論點都係多餘,我用全白人/全亞洲人係唔係都可以話係架空背景,所以冇黑人唔反映現實)
咁不如唔好講英國口音,唔好著英國衫,咁我理得你係黑皮膚定綠皮膚定外星人
又要借撚哂英國背景,種族又唔係跟返歷史分佈
王后搵黑人做又得,好奇係咪搵白人做mlk又得

到底英國人係唔係左膠大愛到係覺得冇問題?
遲啲北極熊都係黑色架啦
好多人唔鍾意但係唔講得,一講又比啲左膠搭利班攻擊
咁英國既力架又真係講英國口音大㗎喎依點又無咩問題
冇野,關公都有黑人

移英又係你自己揀
包青天呢套嘢算唔算政治正確電視劇嘅先驅
會當bridgerton 寫實作品睇真係唔怪得人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞