whatsapp備份唔到 求救

15 回覆
1 Like 3 Dislike
本身部note 10壞壞買左部s24 ultra
但個whatsapp禁備份等左超過1日都係備份唔到
最後就話咩備份失敗,跟住就重新黎過
之後嘗試過用qr code轉移對話都係error
請問仲有無咩方法可以back up到

whatsapp記錄次備份係寫從未,但Google drive又搵到 即係算唔算備份左
唔洗感謝我 算係手把手

只係漏左 一句 ,個壓縮檔 自己用 快速分享 ,傳到新機先解壓 到 安裝位置

Samsung Galaxy 討論區 (289)2月更新已出 白卡勿入
https://lih.kg/bGQKPHV
#97 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
好人一生平安
唔該曬師兄 試緊呢個方法 之前睇個file 10幾GB 應該都要等陣
你講個快速分享係點禁
同埋壓縮完之後個file仲大過原本佔有既空間算唔算正常
你用乜方法都好 過到 壓縮檔去新機 解壓就得.

壓縮檔 大過原本 ,呢層就冇留意 , 正常係 差唔多 , 你擔心既 就重壓一次 睇下
我搵到快速共享 但search唔到部新機send過去
用手指過/過落電腦再去新機都得
呢個方法可能要過兩日先得閒試
不過岩岩再嘗試普通back up Google drive個方法 去到100%之後佢就彈個錯誤message

但之後睇返Google drive 又搵得到個file 咁其實算唔算有成功backup到

不過好奇怪 明明我成個whatsapp 得6GB 佢upload個陣就顯示20GB
重壓左 已經係新機到解壓左 不過有d驚最後都係backup唔到 彈d咩回復失敗
搭單問:
普通對話嗰度睇到相, 但係去 “媒體/連結/文件” 嗰度睇, 掃落去佢會load D相, 頭半年正常, 但係半年後就開始卡, load 唔到。 有無得搞?
PS D相喺對話入邊, 或者用電話個媒體瀏覽器都係睇到嘅。

佢還原到49%卡左係到
想請教下,其實要點樣做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞