細機箱砌機一問 新手

27 回覆
0 Like 14 Dislike
請問一下以下呢條List有無咩問題?
主要想要部細機箱又見到啲RGB
主要睇片打機 筆直$10K 有無咩更改建議?
有無咩顯卡替換選項? 唔該曬

1 x Intel® Core™ i5-13400F Tray RIVIA貨
價錢:$1,219

1 x ASRock A620I Lightning WiFi AM5 DDR5 Mini-ITX
價錢:$1,289

1 x [6月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$540

1 x [6月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$759

1 x PNY GeForce RTX 4070 12GB 雙風扇 VERTO款 (可單買或砌機)
價錢:$4,499

1 x Thermaltake Toughpower SFX 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$799

1 x Cooler Master NR200P V2 Tempered glass or Vented Panel SFF Small Form Factor Mini-ITX - White
價錢:$810

1 x Cooler Master Hyper H410R White Edition CPU Air Cooler
價錢:$199

2 x Arctic P12 PWM PST Pressure-Otimised 120mm Case Fan - White
價錢:$170
砌唔埋
CHING AMD底版Intel CPU你想點撚樣?
AM5 + intel 勁
之後仲要DDR5底版DDR4 RAM?
你搵個毒撚朋友幫手算啦
唉屌 揀鳩錯左 Sor…

呢個先真
ASRock 華擎 A620I Lightning WiFi ITX 主機板 (DDR5)

我連夠唔夠位都未知
呢個RAM

Team T-Force Delta RGB 32GB (16GB x2) DDR5 6000MHz - White 白色 (FF4D532G6000HC38ADC01)
係既..
其實係想知本身機箱揀Meshroom D, 而家想換 NR200P V2 夠唔夠位
冇問題,照去
而家嘅人砌機係咪真係求其喺網上面揀啲嘢就真係覺得開到機?唔好同我講咩唔明唔識新手唔知道 , 自己度完條list之後都唔會睇下佢嗰啲規格表係咪真係砌得落 .

即係咁 , 預期喺度亂鳩咁嚟嘅話 , 你不如索性買廠機或者出去黃金搵人幫你砌仲好啦 .
你個機箱
「Clearance - CPU Cooler
67mm」
然後你個 CPU Cooler
「Dimensions (L x W x H)
102 x 84.5 x 136 mm」

就咁睇數字就唔夾囉,你上 cooler master 官網 double check 多次
NR200P V2 同 NR200P 唔一樣,你個list 揀左 V2,咁 V2 只可以打直裝 display card,所以 CPU cooler 唔可以咁高。一係你就轉非 V2 版本
粗睇張list有adata 細機箱 rgb budget仲要得1皮

個頭已經開始痛
唔該曬
俾人插完你,你都仲係AMD板配Intel CPU
你直接睇精神科算啦
你都係唔好自己執啦

俾錢人賺係要嫁
新手的話建議粒u唔好買f版
應該買kf?
點解唔直接買minipc
老老豆豆佢邊樣parts真係有RGB?
假膠post黎?
細機10k白色rgb咁樣正常好多
我都覺 啲牌子有咁冷門用咁冷門
比人屌撚完都係AMD底版+Intel Cpu果下好好笑
我指佢要求話要有埋rgb

唔係指佢parts有rgb

係我講得唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞