[Netflix] 活死人凶間 Dawn of the Dead

151 回覆
63 Like 2 Dislike
呢套真係人生第一套喪屍片
屋企仲有DVD 碟
呢套當年係我老豆係大陸老翻DVD(唔係偷拍個啲)買返黎比我睇。當年得十幾歲,同年代既喪屍片No.1
28日後個啲會餓死仲易搞過武肺 隔離1個月就搞掂
估唔到咁多年後會有人討論返呢套野
當年睇真係幾恐怖同震撼,
D 喪屍應該係呢幾十年拍過以前最屈基
, 個個都有無限跑+百米飛人既速度+ 超大力+ 咬中一下最快幾分鐘內隊友變喪屍
而家諗返起
如果掉D喪屍係倉鼠籠度無限跑迫佢發電真係無敵

但最絕望同睇得唔舒服既係結尾
當大家去到另一個島/ 地方既時候發現個度班人都係喪屍島來
咁正常人既生存機率真係低到不行
啱啱睇完,Netflix 都好耐冇一套令我坐定定一次睇哂
好似話dead rising真係用呢套戲做靈感
因為netflix最近上左
係。
因為係痴左嘅人

根本唔係屍
不如講下netflix重有咩好睇 介紹下黎 岩岩睇完依套冇野睇
拋磚一套 : The Black Phone

之後等其他人再推薦其他
開黎睇下先
最好睇既喪屍片
以為笑死人凶間
仲會爬杆
算唔算dead rising 靈感來源
困住一班生還者在商場
dawn of dead 2004年 dead rising 在2006發售
我知道
只係估唔到咁多人會睇返呢套舊片
今時今日太多喪屍片, 其實係開始悶
我睇WALKING DEAD 去到第八季左右都已經繼續唔到落去
有排追到我認得到某D 當駐有特寫鏡頭既喪屍臨記有係唔同季出現
Zack Snyder最好睇係呢套了,編劇仲係James Gunn,04年版將原有內容深度抽走,變成一套純爽血腥片
Ving Rhames個鳩佬
睇親佢啲戲都想笑
一見到佢就諗起佢被人屌屎眼
我屌 我細個惡夢
7-10歲 個時暑假去搵美國嘅姑媽
佢就係住呢啲屋 個日哥哥去租碟番嚟睇
之後我成晚都望住個房門口冇瞓到 on9
睇完
第一次高畫質睇
好正
我近排睇韓野,啱啱睇完殭屍校園,依家睇緊happiness。
點解巴打咁多負皮
連登好多人純粹追求官能刺激(本能)睇戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞