HKU Space 遙距課程

15 回覆
2 Like 3 Dislike
想問下大家HKU Space 啲遙距課程難唔難讀 定係比錢就通常合格有學位
睇中咗一個master課程係英國啲唔係咁出名嘅大學搞
驚又返工又讀master會應付唔嚟
難唔難係睇你
驚應付唔嚟
定其實比錢就一定比你畢業
比錢就一定畢業
你去巴基斯坦啦
University of London?
讀UoL應該難撚過香港任何一間大學嘅同科degree
啲野雞u
邊間咩科呀?
MMU?
當年對mmu個llb都有啲興趣
類似既野雞U
難撚到仆街 屌你老母
比錢就畢到業
你當街市買餸?
利申 唔算好清楚

不過 Space 既話

應該黎黎去去個幾間:

1. University of london (international program )

2. Manchester Metropolitan University (MMU)

University of Greewich 好似

仲有 Edinburgh Napier University

雖然distance learning, 但都好難。

特別係UoL 同 MMU

讀過UoL, 難撚到仆街。
1 最多人讀LLB 商 or master
2 因為會係self study 即係寄野俾你 有野上網問 夠時候就交功課考試
3 唔似local 讀有人教 所以好易分心or學錯都唔知 考試冇水放(唔似香港lecturer 會俾貼士)

所以,想俾錢就有degree, UoL 可以唔洗諗。香港人唔識野會覺得野雞。事實上,以前hku law 初期畢業生會讀佢個LLB證明自己實力;而佢既degree 英國認,可以去當地讀master。

P.S. space 有local centers 讀商,應該會好d。

2 MMU

主要讀llb,識人讀,比UOL好d, 有人教。但上堂密到你懷疑人生。不過主要貪佢可以讀完考入PCLL,之後係香港做律師。

3 4 唔識,只係睇過,覺得間野唔出名,驚有伏,等其他ching 答好d sorry 。
講多句,自己讀過UoL master。

好撚難,野多又難,考試冇水放。
俾貼士係叫你考既時候帶鉛筆計數機

但真心覺得學到野,又唔洗group project。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞