元朗尚悅兩房1.4萬租出 創屋苑同類新高|二手樓租賃

19 回覆
2 Like 8 Dislike
元朗尚悅兩房1.4萬租出 創屋苑同類新高|二手樓租賃

"......元朗尚悅最新錄7座中層F室租務成交,單位實用面積446方呎,採兩房間隔,新近以月租14,000元租出,創屋苑分層兩房新高,折合實用呎租31.4元......"

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/%E5%85%83%E6%9C%97%E5%B0%9A%E6%82%85%E5%85%A9%E6%88%BF1.4%E8%90%AC%E7%A7%9F%E5%87%BA-%E5%89%B5%E5%B1%8B%E8%8B%91%E5%90%8C%E9%A1%9E%E6%96%B0%E9%AB%98-%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%A8%93%E7%A7%9F%E8%B3%83/463640
因為買樓會貶值
所以唯有租住先
租金回報都比唔上樓價下跌嘅速度
咁自然要加租
又舊又入 萬四不如俾多少少租yoho
舊Yoho 13500 兩房

不過唔夠400呎
個個唔願買,租金升得勁,咪因為樓價跌得仲勁囉
多謝兔你燈足兩年
四百幾呎兩房三年前已經出現過14500 (紅圈), 創乜野新高?

真係要細分到每種唔同面積咁計? OK, 446呎三年前都上過13500 (綠圈), 三年只係貴5舊水 (3.7%), 通脹都追唔到

佢只會同你講 你租係幫人供樓 無視哂經濟下行 你租平過買
可能連傢私靚裝租呢

租客唔係傻既
Push
樓主pin
可以慢慢ff

之後屈人公屋狗
個個唔買
樓價跌
但又個個都要住
租租人數大增
好快去到10%回報
唔係點搏

佢地連過往成交價都可以唔計啦
之前日日追擊兔蛇
佢出咩盤就搵返同幢差唔多既盤去講跌左
最後發脾氣唔計
咁業主咪大賺
快手買多幾間收租
ER...
咁都賺, 都真係好利害下先得
買樓成本高,AA佣、印花稅、律師費
未減息,樓市又未見穩定
好多人寧願租住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞