【七月 PA WORKS 原創新番】【MyGO班底再起風雲】少女如草花綻放 (菜なれ花なれ)

132 回覆
8 Like 1 Dislike
惠深咁樣企翻起身 + 跳埋舞哂翻霖比彼方真係尷尬得黎又有D甜
仲要係同一位CV
一開頭跳感覺好尷尬,但跳跳下唱唱下又幾感動
TVアニメ『前橋ウィッチーズ』第1弾PV【2025年4月放送開始】 https://www.youtube.com/watch?v=IEYDX-VF974
原作・制作:サンライズ
監督:山元隼一
シリーズ構成/脚本:吉田恵里香
https://ja.wikipedia.org/wiki/吉田恵里香
2022年
ぼっち・ざ・ろっく!(シリーズ構成・脚本、10月9日 - 12月25日、TOKYO MX)

https://maebashi-witches.com/

群馬浪潮?
Btw 有個做過呢套路人...
所以之前溫泉果晚涼葉同詩音究竟講左D乜
冇諗過呢套個三角竟然係彼方 惠深 毬
仲以為會係華
兩句唔埋就自爆
竟然第十集嚟個過渡回
應該下集都未必講得完
到底係12集定13集
BD3卷 12話
杏那次次一發嬲就起晒鋼
佢角色唔太討好
CD鋪回又最冇用
今集啲關係變態到
點解唔早多幾集開始呢...
我覺得呢種反差幾有趣
如果係第7-8集咁做仲有得救
依家
呢套其實每篇拆開細故事黎睇其實都算唔錯 (可能Anna果兩集爭D),但個鋪排就真係有D怪,既睇唔太出有主線,又因為有D穿越幾集嘅伏線好似當唔到日常番去睇,結果有D唔上唔落,但其實我覺得好似最後果兩集咁係算唔錯...

...只係考慮到呢套同果個劇情風雲四起,連環緊扣又集集勁爆嘅MyGO(以至BanG Dream全部季度) 係同一批主創作者(不過分工有唔同)就有D唔明做乜鬼

不論如何,我本身係期待呢套係TARI TARI接班人,而家我係覺得合格,真係冇出面講咁差 
如果只係睇最後兩集我覺得唔可以叫差
但呢兩集係最後兩集

只可以話系構好大問題,不過見有人話本來係24集斬成12集搞到劇情變碎片
(今時今日邊有人會批budget比你做24集原創動畫,柿本又係傻)
最大戰犯點都係柿本系構啦
我係諗唔明MYGO前期佢會識俾鏡頭soyo
但呢套既毬佢做相反既野

單集就除咗4,5集都合格既
後藤綠本身寫MYGO10有啲期望
但同獨角獸差距真係幾明顯
最後一集塞半季內容,搵邊個寫都救唔返就冇法啦
同埋最後涼葉去東京真係屌撚咗
呢段真係應該直接cut啦
扮到好似回收伏筆咁但毫無意義
如果用MyGO解釋菜花劇情:
主角組開開下live台下無啦啦有個觀眾衝上台鬧呀燈「點解要唱春日影」然後愛音無啦啦搵佢加入樂隊,之後個劇情無啦啦就圍住佢展開到完場
結尾呢篇かなた以外5個完全配角
之前啲個人回又到喉唔到肺,穏花嗰集直程俾兩邊大佬搶晒fo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞