體臭問題

40 回覆
1 Like 1 Dislike
我阿哥個女9歲就已經有體臭問題,係孤仙個一種,仲要勁過唔小男仔,而個侄女自己係完全唔知,佢好可愛唔係成日做運動,可能係岩岩開始發育,我阿哥同阿嫂好擔心,唔知可以點幫佢,我都幫佢做左好多research,baby condom都有好多人個小朋友有呢個情況去睇醫生,醫生都講咁早期其他無乜野可以做,我阿哥同嫂好擔心之後會影響佢社交,咁多位巴絲有無方法/偏方可以分享?集思廣益
唔出汗都會臭?定係出左汗先臭
同問
有d巴打可能會想奶
係汗腺問題?定個人衛生?前者無得救 一係做手術割汗腺 一係勤力啲抹汗食嘢清淡啲飲多啲水 後者就簡單啦勤力啲清潔就得
Google 下都有答案
睇下你想內定外去解決
小狐仙
出極少汗都會臭,聽阿哥講,夜晚訓覺沖完涼,開住冷氣第二日起身就有孤味
係唔係有乳糖不耐症,試吓戒晒啲奶類製品
想俾佢搽止汗劑,但因為個原理係用aluminum 粉來塞汗腺,佢而家岩岩發育緊怕會影響,又唔知坊間邊款香體露適合小朋友用
又唔洗驚嘅
大把連登毒撚鍾意
大學都聞過有啲女同學好大臭狐味
所以冇做手術應該就長期會有 非青春期專利

腋下開始出毛 就儘早激光脫毛以免加劇
朝早可以抹一抹消下毒 應該可以捱到食飯時間都唔臭 (唔好用啲消毒味重 比同學仔聞到 應該同樣會笑)
再用啲帶香味嘅止汗走珠 少啲汗就少臭 冇汗都聞到香
如果開始臭 可以小息去廁所 用啲濕紙巾抹下 抹完可以減少啲氣味

利申都臭狐
依家返工淨係用止汗走珠都keep 到唔臭狐
得返汗臭味
有人提未算好
最慘冇人提
但上到車坐你隔離就即刻拎個口罩載
大佬啊,係車臭定係我臭
我自己嗅唔到的
乳糖不耐症好似同大便臭有關,同體臭無關
你老婆係咪鍾意食以下食物:
薑,蔥,蒜,香草,芫荽,西芹,榴槤,番石榴,魚生,蝦蟹。

因為飲食習慣會影響胎兒。

小朋友自出娘胎怪味連連都因為老母唔撚戒口。
Incoming~~!!!
到底近期有幾多篇咁嘅文?

寄生蟲嬲爆爆
冇嘢好講,只能夠講呢啲
之前有巴打分享話搽啲酸係可以冇味,你搵下嗰個舊post。
屌佢老母
一定要搞,試過有個ex 有呢個問題,但唔算好勁,試過錫既時候舔到d 汗,陣味痴撚左係口成日,頂唔緊分手
唔係,我問番我阿哥,阿嫂食野都好清,侄女食得更清
我初中開始都有呢個問題。 要日日用止汗濟, 唔用一日之後就會有返, 到依家三十歲都有呢個問題。 依家一樣大大隻 覺得冇咩影響到我發育
牛奶比其他食物含有更多難以消化的蛋白質。因此,進食過多的乳製品會導致人體釋放出甲硫醇和硫化氫這兩種物質,從而使人體產生難聞的氣味。對於乳糖不耐症的兒童,這種風險很高。
屌屎忽個陣啲男人係咪仲鍾意 ?
原來個口食到都會有味架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞