香港從來都唔係英國殖民地

30 回覆
68 Like 7 Dislike
https://youtu.be/50vae2-_EEw

小弟嘅作品 "Hong Kong has never been a British Colony" 由依家到九月二日喺 Skipton Town Hall (逢星期日休館)嘅 Exhibition Gallery 展出,呢個work 係由八張港督嘅簽名或手稿所組成,作為回應香港教育局話香港從來都唔係英國殖民地而併出嚟,喺北部嘅朋友路過可以睇吓
點解前港督會話香港從來唔係英國值民地?
推,巴打有心
有兩個人回應得你知道我係想表達啲乜嘢多謝
路過一推
你文盲?
點解樓主啲中文可以寫到咁累贅
a crown colony
你偽黃?
無聊
咁可以點改而唔會咁累贅呢? 多多指教
多多指教?
有人你野你又唔直接回答人?
可能咁樣會易睇少少

呢個work 係由八張港督嘅簽名或手稿組成,作為回應香港教育局香港從來都唔係英國殖民地嘅講法 而併出嚟
多謝多謝
如果係我會咁表達,拙文獻醜

小弟作品 “Hong Kong has never been a British Colony” 本日起至九月二日於英格蘭北部 Skipton Town Hall, Exhibition Gallery 展出(逢星期日休館)

此作品由八份港督的簽名或是手稿所組成,並以此作品 為香港教育局曾指出「香港從來都唔係英國殖民地」作出回應 而併合創作,身處英倫北部的朋友若路過方便,請到來參觀

敬希垂注

唔sure係唔係北部or中部? 對於本人蘇格蘭生番,Carlisle 以南全部係南部
感謝你嘅幫忙
Skipton 係喺曼城嘅北面唔使一個鐘頭車程嘅,咁對於你嚟講就當然係南面啦
話時話,我覺得宜家香港似畀人殖民多啲
Carlisle咪英格蘭北部,你咩事
閱讀理解100分
咁個主題幾多分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞