姜濤烈日下爆汗任慈善跑大使 呼籲留空間予Frankie處理

15 回覆
1 Like 7 Dislike
咪講撚到Frank伯好似受害者咁
出軌食雞 死不足惜

#姜濤 連續兩年擔任慈善跑大使,今日(22日)他到跑馬地馬場主持起步禮,但在烈日下不停爆汗,衣服透出大片汗印,訪問時再次以「好涼」催眠自己,又講笑說今日活動可以去水腫。再次成為活動大使,姜濤指藝人應該有責任去呼籲其他人做慈善,他跟小朋友相處亦好開心,希望下年有機會繼續出席。

他剛與Anson Lo去完巴黎時裝周,其間與Wyman食飯見面,姜濤透露同Anson Lo夾份埋單,與Wyman相處得好愉快。他說:「好難得有機會同佢一齊食飯,冇印象傾咗幾耐,我哋都好多嘢講,冇乜傾工作,傾多啲生活。」

至於隊友 #皮皮 #Frankie 女朋友Christy不斷被人翻出舊ig story,言論過火受到大量負評,甚至有傳令Frankie失去廣告及拍攝工作,姜濤說:「人哋私人嘅事情留返空間畀人哋去處理,我哋都唔方便去講人哋嘅嘢,冇辦法評論,我相信我哋每一位隊員都有關心佢,但依家最好嘅方法就係留空間畀佢哋處理。」他指自己未有另一半,拍拖時會考慮對方意願選擇公開與否。

另一位「主動申請」捲入話題的是經理人 #花姐 ,昨日她在IG貼出 #燒雞圖 ,被網民解讀為暗寸Frankie女朋友,花姐今日罕有受訪,並直接謂:「直接問啦,大家都係想我講雞髀事件啫。」

【「我就咬兩啖算啦」】
她解釋當日跟MIRROR成員到新蒲崗為拉闊綵排:「燒雞係嗰區嘅小食名物,個MIRROR隊員話好好食請我食,所以就買咗啦。但因為我對手濕疹,依家又唔可以派膠手套,咁就要赤條條用隻手食,我就同位隊員講以下說話:『我知道佢好食,但我真係處理唔到佢,我就咬兩啖算啦』。其實大家都未必會信,但係個story就咁樣寫咗出嚟。」

花姐指自己冇心抽水,並說:「我覺得Frankie都咁大個人啦,大家都畀個空間去處理。」又謂事件太私人冇過問,但有關心Frankie心情:「佢好成熟,處理件事中,我諗佢需要啲時間去處理,所以都唔好問太多。」

#娛壹
受害者係比frank伯出軌既ex

受害者係比臭雞伯出軌既ex 同佢地既女友
肥姜宜家講嘢好官腔,同以前唔同曬
Up乜9
可能佢都唔記得邊個係Frankie,求其答
份人同身材一樣 俾個社會磨去咗棱角
死肥閪以為自己明星呀受訪
話說佢ig捨得開返留言功能未
受害者係比frank伯出軌既ex Hei

受害者係比臭雞出軌既前男友們&果理仔既女友
姜B小心中暑
幾年冇同佢講過野
姜淘心諗關我撚事
姜B牛逼
收嗲啦狗男女
不嬲都咁撚假
前兩年衰咗幾鑊
俾人屌到鬆化哂
Siu4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞