突發:奧利斯決定加盟拜仁慕尼黑

21 回覆
3 Like 4 Dislike
  《The Athletic》週五晚上報導,水晶宮主將奧利斯 (Michael Olise) 決定加盟拜仁慕尼黑。

該報的著名記者奧恩斯坦 (David Ornstein) 指,拜仁慕尼黑擊敗四支英超強隊成功邀得奧利斯加盟,並預料即將與水晶宮達成協議。

連續第二個夏季求購奧利斯的車路士,一直被認為是奧利斯的熱門下家。車路士在上週四獲水晶宮准許與球員洽談轉會,但球會認為所涉及的財務問題超出了承受範圍,因此在今日決定退出。

紐卡素是另一支聯繫了水晶宮的球會,而曼城及曼聯亦是長期對奧利斯有著濃厚興趣的球會。

德國《圖片報》表示,雖然水晶宮希望像去年夏天一樣與奧利斯加薪續約,但今次奧利斯已選定了拜仁慕尼黑。

《The Athletic》則認為,這名法國天才將會為拜仁慕尼黑提供主帥甘賓尼 (Vincent Kompany)「所缺乏的東西」,並可接班老臣湯馬士梅拿 (Thomas Muller)。

二十二歲的奧利斯在英國土生土長,三年前從母會雷丁轉投水晶宮至今。面對四支本地大球會的追逐,奧利斯意外地選擇離開家鄉發展。
死拜狗淨係識拆德甲隊
拆夠第一聯賽英超骨未
英格蘭第一大戶-水晶宮
拜要咁多翼做乜
要都要個健康啲嘅啦
嫌基拿比高文傷得少
基拿比基本上必賣嗰批
高文價啱應該都會放
其實辛尼先最應該躝 表現又唔好 落場態度又閪 難追d既波一定唔追
呢個太難清
清咗佢都好難搵返同佢打得好嗰陣level差唔多而且有速度嘅左腳右翼
但係衰就衰在太飄忽賭大細咁款
佢人工就絕對唔值咁高
兩個衰咩咁快回晒塘
流浪果個龍門?
Yes
呢隻勁到傻
200%?
基拿比今季傷多過踢,不過落場都叫有貨交
勝利球皇
220k痴撚線
法國嗰邊話€70m
計返年薪都係大約1200萬
喺拜嚟講算係中間水平
個問題係唔值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞