Panasonic na0j 日版風筒香港用唔用到?

32 回覆
0 Like 12 Dislike
喺日本買咗個日版na0j
明明買嗰陣隔離貼住100v-200v全球通用
而家返到嚟見佢說明書寫得100v for日本國內專用
仲話用變壓器可能會壞

有冇人都係買咗日版?
究竟香港用唔用得的?

香港220v,試下用變壓器
變壓器

$100-$200 可以解決

但小心好易過熱

由其火數高

price.com.hk都無水貨賣, 就知一定唔可以220V啦
幫襯邊間買 ? 係日本好多大陸人開既電器鋪專揾同胞笨柒. 你算好彩, 睇左 menu 先, 幾百蚊真係搏唔過, 唔好亂插. 風筒一般都 2000w, 隻變壓器牛龜咁大隻, 又要洗幾百蚊.
有confirm佢貨架貼住海外可用100v-220v先買㗎
唔知係咪個店員畀錯貨我哋.....
而家返咗香港都冇得換返
下次唔貪平了
donki買的
已經睇緊買邊隻變壓器好
你不如睇下風筒身張貼紙點寫
Check out '(全新)原裝正貨 - 日章工業 Nissyo 2000W 日本熱器具專用 變壓器 火牛 220V 230V 240V 轉 100V', available at HK$430 on #Carousell https://carousell.app.link/BOgLFo6UBKb
1200W 火牛唔會$200 攪掂
淘都得啲垃圾牌子
會過熱係因為唔足火, 買個足火就唔會有事
去日本先用囉
你係咪睇錯左呀
日本官網都無寫有100—220V版
唔好又貪平,變壓器都有分火數,太平太細果啲唔啱風筒用,預咗要買又貴又大牛龜果隻,所以都係勸你放棄個風筒算
唔可以用
要用就要買火牛,好大舊
發熱電器唔用得變壓器,完!
https://www.letsgojp.com/archives/288199/
在唐吉訶德購買的商品,無限期接受免費退貨,商品外觀必須保持完整、沒有髒污破損及明顯使用痕跡,退貨時需提供收據,如以信用卡結帳亦需提供信用卡。需注意以下商品不在退貨的範圍之內:無法認定是由唐吉訶德所販售的商品,冷凍食品及冰品,已開封的CD、DVD、遊戲軟體,已開封的貼身衣物,有保證書的家電產品(初期損壞除外),國際精品及進口化妝品

下次再去日本先退左佢咪得
呢隻仲要用轉三腳插, 好易攪到接觸不良, 好危險
咁可能係睇錯隔離件貨 柒咗
退貨吧
老老柒柒
唔建議你用個風筒
收到 準備送俾日本朋友了 唔想個腦著火
買個大龜牛變壓器可用
價錢約9百港錢,友和有賣
利申:用左6年,一切正常,上月仲係東京買多左部日版抽濕機,開心使用中
直接買過部風筒算
冇其他電器要變壓嘅話 大牛都幾貴同埋阻掟
那那聲搭飛機去退貨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞