HELP被搶車

112 回覆
71 Like 7 Dislike
一名姓李女車主近日托友人在facebook各大群組發貼文,稱「HELP被搶車」,稱李女於周三(19日)晚上11時許,駕駛七人車抵佐敦白加士街90號一食肆對開,她未有鎖車便落車買外賣,約2至3分鐘後,一名戴黑色帽、身穿白底灰色花紋T恤的南亞漢強行搶車往吳松街方向逃去,目前已報警求助,跪求若有此車消息請聯繫她。

女車主向傳媒表示七人車於去年9月購入,當時一度上前喝止偷車賊,期間想拖對方落車,拉扯致手指和手掌瘀腫,惟未能成功;她其後往附近店舖翻查天眼片段,懷疑搶車歹徒有同黨,片中見3男1女站在路旁傾談,疑似在找「獵物」。李女稱事發前另一名男子曾趨前與其搭訕,指食肆的雞翼食品好味,疑分散其注意力,由同黨把車搶走。

https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E5%A5%B3%E8%BB%8A%E4%B8%BB%E5%A0%B1%E8%AD%A6%E7%A8%B1%E4%BD%90%E6%95%A6%E8%B2%B7%E5%A4%96%E8%B3%A3-%E8%A2%AB%E5%8D%97%E4%BA%9E%E6%BC%A2%E7%95%B6%E8%A1%97%E6%90%B6%E8%B5%B0%E4%B8%83%E4%BA%BA%E8%BB%8A/463241
南亞佬由搶手機進化到搶車
GTA
Sor , 香港版應該係Sleeping Dog
SF車好似都唔會鎖
有gps
入面D貨無
假膠
車牌都無點幫你揾
原圖都好似遮咗車牌
唔明點解要咁做
雖然話人哋偷咗都可以搣咗個牌
但遮咗到底做乜鳩
01有片,都一樣BLUR左個牌
既然係咁車主妳努力啦,我就無能力去認架車啦
怕你地查冊揾到佢資料
有d秘密唔想比人知道吧
全部原裝都幾難搵得番
咁點幫佢搵
車身一張貼紙都無
blur埋車牌,其他人點幫手搵

都係留返俾長官搵
行出車路,黑警部電腦5分鐘就周到你啦
搶車果班係傻?
她未有鎖車便落車買外賣

李女稱事發前另一名男子曾趨前與其搭訕,指食肆的雞翼食品好味

1. 你自己冇鎖好車,製造機會比人犯案

2. 咁識食雞翼?人地都識得食你架車

3. 民以食為先,果然買外賣係頭等大事
又想做雞 又想攞貞節牌坊
假設真係搵唔返
或者搵返但炒到九彩
份保係三保嘅話係咪得個吉(買過部啦)
去買嘢唔鎖車,懶成咁抵死
相信香港依家好安全都真係幾抵死
落車無抆車匙泊低幾分鐘?
咁真係抵死喎
又係蝻
天意,避免佢炒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞