傳蘋果叫停高階Vision Pro開發作業 專家直指最大問題是「它」

45 回覆
1 Like 11 Dislike
idog 成日話Apple設計好哂,產品成熟先推出嘅?
反正應用場景主要係攞嚟打卡炫富啫
等多幾年啦,班idog住公屋要儲多幾年錢先買得起
唔係wo idog 吹到改變世界,工業革命2.0 架wo
Lidar嗰時都吹到裝修唔使用尺
老實講,呢舊垃圾普通idog 都唔會考慮
係得少部份重度idog + 輕微智障先會買
唔係智障既都放返出去
貴唔係問題?
中國視涯科技 (SeeYA Technology)

屎眼科技
係一個大問題,佢試下賣1萬,大把人淨係買嚟睇下戲都幾過引
出多幾代做細啲,𣲙鏡size,電用耐啲,到時真係一街都係

郭明其條9up師日撚日9up, 同啲咩咩預言家一撚樣,apple摺mon 之前話23年 之後24 之後25 年出,實有一年佢up中
做平價版嘅話
唔要外mon
用膠殼
跟普通頭帶
用M1/2 (反正M1起都support AI)

應該cut到好多cost
如果Apple一開始只係出普通版Vision
平平地做起個market先開始塞啲fancy/勁嘢變Pro版
條路可能好行啲

大家都係志在有件新嘢玩下
唔俾裝18禁app講咩都冇用
時辰未到
最基本既問題都未解決
極近距離對住螢幕,對眼既損害
重量對頸既影響,vision pro重到無人能出其右
咩都冇解決就吹到可以用黎辦公係咪當人一日返2粒鐘
VR辦公一直係假議題

刪咗個除了顯示隻眼之外冇撚用既外芒
成個機身換返做膠(or鈦金屬)
加返舊電池係入面
當做輕量娛樂工具先會真係有人用
Btw做娛樂工具都唔會買成皮野既vr

全世界都唔識欣賞我果8年科研成果
其實最重要首先解決對有用眼鏡嘅人唔友善嘅問題先,依家嘅版本要用專用鏡片先玩到,我想玩但因為呢個問題而卻步,其次重量問題

唔係唔想支持,但面對嘅問題仲好多支持唔落
對眼有問題算係用家問題啦
講得呢句嘢一係窮鬼,一係仲係讀書雞唔知搵錢難
屌 又抄埋台灣傳媒啲濕鳩標題
它乜撚野
除左睇av
同睇到敵人戰鬥力外

Vr其實仲有咩實係用途
貴原來真係唔係我問題
係apple問題
內容缺乏
quest3都可以連pc用pc資源

vision pro 真係充實好內容先推貴版好似會好d,無野玩最後都係放理一邊
28k....已經係好多人既1-2個月人工
係"發展中國家"既4個月人工!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞