垃圾Samsung電話,狗也不屌

51 回覆
8 Like 41 Dislike
死老母板
番原廠啦
冇得救了
部野用左咁耐都唔換新model
抵死啦
開到機但係入唔到主畫面 極on9
以往呢個case都係死老母板... 唔止3星, asus都係咁
我記得你部FE好似係888 超級火龍
S20FE先啱,應該係S865

多謝巴打經驗分享
咪住先...S10 有出過FE?
定係S20 FE黎?

不過865 都係火龍, 沒差
S20FE, 講錯了
睇咗一輪真係有可能CPU虛銲,垃圾snapdragon
agree,所以我都係慳返啖氣,反正後備機
我部S7 又係少用, 有1日開機REBOOT

重刷rom, 刷緊果陣都reboot, 已經知死左老母板.

呢d情況香港冇師傅會整(幫你淘1個老母板同你換埋收你1千) , 只能番原廠(叫你換老母板收你2千銀) 或者華強北搵有心既師傅整

但我想講醫番都哂藥費, 但可以當玩具咁刷一次rom, 如果成功馬上trade in 換部平平地既機代替左佢 (請勿當2手放上網賣比人, 死全家)
因為855 起, 已經係火龍黎.
同意會有機會熱到虛銲, 亦都可能短路燒埋. 得部分同胞願意整同check
香港人只會叫你換板cap你水之後再出事又叫你科水
好易,洗機重裝 OS 就得,三星機好易整

不過資料就無晒㗎啦
做呢啲嘢良心過唔去

一陣試吓自己搞搞
我覺得要同包整都嘥藥費用唔到就算數
樓主都幾搞笑
話部機係自己 又話換左新機有backup
咁你轉機果陣都過哂啲資料落新機啦
姐係入面冇重要資料 有都過左新機
屋企人又轉哂iphone 冇需要呢部機
咁你呢部野掉左都佢冇所謂啦
下 有部後備機都唔畀咁惡嘅
鴻圖道1號二手手機
https://lih.kg/3706600

你有玩具機就得 我有就唔得
洗機之後用到了
多謝咁多位巴打嘅經驗分享

自從見到佢note爆嘅處理手法
我終生blacklist呢個品牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞