鐵打真係醫術巔峰

30 回覆
1 Like 12 Dislike
以前一直冇機會睇鐵打,又成日覺得中醫都係呃飯食居多

今日睇完鐵打真係覺得嘖嘖稱奇,西醫有時都冇咁勁

由入門口到出去果10分鐘,即刻有明顯好轉

勁過同快過食止痛消炎藥
通返D血?
關節痛睇鐵打得唔得
樓主做跌打巫醫呢行?
垃圾巫術 下下勁大力整傷哂啲肌肉同軟骨
原理我唔係好知,我只同佢講我係點受傷

我估每個師傅都有自己既鐵打酒配方,但點配藥敷藥就睇你咩事
頸/腰椎錯位幾年,壓迫神經導致又頭痛,頸痛,半夜半身麻痺痛醒,長期膊頭肌肉發炎痛。
睇中醫骨科第一次復位就好左一半,keep住到而家醫返80%,的確做到西醫做唔到既療效。
至於其他感冒發燒之類既病中藥就幾年無再食過,都係西藥療效快同準確d。
我做文職,第一次睇

你係咪搵左邊個濕鳩師傅
我覺得佢係,我都係同一病痛睇過幾個中醫先遇到個識醫
睇中醫好睇彩數
我一直覺得中醫係吹水

今日開始對中醫骨科改觀

拉傷完兩晚訓唔到

睇完鐵打就訓到晏覺
你地邊度搵

睇錯垃圾就一世
搵google review有100個comments,4.3分以上一般都ok
吹水的確存在
我親戚就係註冊中醫,屌佢老味斷斷續續睇佢半年都醫唔好我普通腰椎錯位頸椎錯位又唔識斷症,痛左幾年有個朋友介紹其他中醫一睇就第一次已經康復一半
自始野雞中醫唔再睇連中藥都敢唔食,真係有料既實在唔多。
靠口碑,無人介紹的話多數伏。
師兄睇邊間,坐骨神經痛有無得睇
求推薦
中環,老醫生,5年前我睇左兩次自己學識自己復位就無再睇。keep住有錯位就自己都復位到無痛,你呢d應該好簡單,卡片我有keep,TG 比你,仲係唔係度我敢講,你可以打去問下
好既好好
廢既好廢
以前睇廢既完全冇效
轉左睇好既 撞車又好 做運動整傷又好
排物理治療之前已經搞掂曬
聽朝就會打會原形

係跌打,唔係鐵打
想要
有次咬柴 腫到豬蹄咁
個師父重係咁chok我隻腳
幾怕佢chok到傷上加傷
點知第二日消哂腫
真係唔係好明
其實中西醫都係一L樣,都係有好有唔好,睇你既彩數遇着邊種,我之前腰椎問題,睇過好多醫生,骨科兩個,脊醫,推拿針灸,有啲廢的,推拿針灸果個都係好到七八成就無進展,最後有個骨科搞掂
好多跌打師傅都係呃飯食
師兄 invite埋我得唔得 長期頸痛 睇過其他骨科無咩肉 做物理治療又無效果
expired
巴打有冇介紹

年零前整到條腰,物理治療,鐵打都睇過,而家都仲係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞