大陸都唔想搞衰香港

198 回覆
24 Like 1534 Dislike
訓左幾年?
點會
狼英時期開始實行無為而治
唔好立任何法 唔好改任何野
基建都唔洗起 錢都唔洗派
疫情齋買疫苗 唔好封 由得佢

如果係咁
恆指肯定係3萬點以上
樓市一早呈u 形反彈
你班港燦之前搞搞震
就知你地養唔熟啦
搞死你地, 搞好深圳上海好過啦
咁首先要討論咩叫搞好咩叫搞衰先
胡溫時期咪咁玩囉
一切都係權鬥完之後改變風格
連自己想點都唔知嘅人係最難估
唔重要就唔洗又送中, 又國安法啦

我都想中共無視香港, 任由香港自己發展
可惜中共次次都係插香港幾刀
一場比賽 大家一齊跑步 永遠都追唔到第一果個
就連第一果個放慢都追唔到 咪直接撳低佢lo
就算皇帝唔想太監想
太監唔想朝廷宦官自己想
皇帝唔想?? 你肯定??
50 50喇,依家好多野都係宦官自己搞出黎
天朝人落黎玩都講過天朝都無咁嚴

不過想同做兩回事,到底係點真係得佢先知
咩年代啊 去大陸做生意重要經香港
要睇哂成個東南亞就去新加坡
主要做大陸就上海深圳
香港有咩優勢大陸冇
香港豆腐潤咁細無槍無炮,唔通真係鳩叫兩句出嚟鳩行吓,就可以影響中国政權咩
原本有錢搵有保障,資金都唔會同錢作對。
掉轉頭依家搞到外資冇咗避風港就真係全世界都睇清中国係咩人。
我夠唔想窮啦
大陸想唔想搞衰就唔知
但香港班垃圾官同埋奶共派就日日都搞衰香港
習仔公開讚過北韓好多次
咁新疆直情有集中營, 大陸其他地方無

你又覺得係新疆官員自把自為 搞集中營出來??
領功?miss 話唔好比我再見到人帶電話番學,見到記大過
a同b見到大強帶電話番學,a叫大強唔好喇,b就威脅大強一係比錢一係同miss 講大強有電話
b收左錢,但係c偷聽到

結果c 同miss 報串領功記左優點,b 賺左錢但係比大強憎死一世
a 就學左c 咁報串想領多d 功攞多d 優點,開始成班同學鬼打鬼

個miss 一路都只係叫人唔好再帶電話

不過就算miss 無份,大可以賴落d 學生度,因為一開始貪功近利,佢只係派優點果個

錯既係個system
依個係佢地既贏法
超越唔到就搞冧你
香港食左廿幾年老本都仲未超越到都算好野
香港咁都唔衰? 就黎垃圾過第三城市
咁點呢?so what?
衰條撚咩
家陣個個香港人大把錢, 可以個個月去外國旅行

根本係得連登仔 係連登叫春
現實香港人 日日開開心心周圍旅行 買野, 消費
巴打你訓左幾耐?
庫房d錢係咁倒水出黎喎 冇好處?
依家殺雞取卵 你仲出黎洗地貓哭老鼠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞