唔播廣東話 tvb繁花收視仆直

13 回覆
12 Like 0 Dislike
「《繁花》收視大跌僅有14.6點 《東張西望》最高23.1點再登榜首」
翡翠台上周(10日至16日)收視出爐,根據CSM媒介研究及YOUBORA收視資料數據顯示,資訊節目《東張西望》上周報道「豪宅生菇」,跨平台直播收視最高23.1點(150萬觀眾),再登收視榜首。

處境劇《愛‧回家之開心速遞》最高收視20.5點(133萬觀眾);佘詩曼、林峯主演《家族榮耀之繼承者》最高收視22.6點(147萬觀眾)。王家衛執導電視劇集《繁花》,最高收視由上周19點大跌至只有14.6點(95萬觀眾),看來沒有粵語配音版的確有影響。

唔播廣東話 連阿婆都唔睇
https://topick.hket.com/article/3776981/《繁花》收視大跌僅有14.6點%E3%80%80《東張西望》最高23.1點再登榜首?mtc=10030
節目就晒阿公阿婆,又話不思進取食老本
唔理阿公阿婆,又笑佢阿婆都唔睇
點算?
最高19喎
邊度仆
Viu撚唔睇收視架
完全冇分別上大陸網睇咪得
呀叔呀嬸d 北上group 大撚把link
洗撚睇你tvb d 濕尻廣告咩
諗都諗到
唔通專才會特登打開電視聽上海話
佘詩曼、林峯加埋都唔夠東張勁
最高19喎(上星期)
邊度仆

買版權播中囯劇 = 14.6點視
播雪花 = 15點收視

咁 "港台電視31" 呢?
不如買台灣套〈俗女養成記〉黎播
電視巳經少睇,仲要播上海話
即係提我轉去YouTube搵嘢睇啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞