講講我由公屋仔變私樓仔所見

235 回覆
261 Like 699 Dislike
屋企徐晃幾大?
唔好咁講
起碼下一代都有改變先
咁係值得開心嘅事嚟嘅
隔住個mon我都feel到個喜悅
私樓鄰居有好d咩?
其實都係一堆買左樓又自以為高人一等既西人

純粹個人觀點
幾時講到錢個到?
咩係自己垃圾房 唔係同層share用?
好難講,下一代有機會學埋公屋父母出身既思想,性格同陋習,如果畀4大長老湊仲撚大獲

唔係仲話住私樓就甩到陣公屋窮人除,著起龍袍都唔似太子
咁大個人仲要住大廈唔係住獨立屋,樓主好廢
你都幾撚痴線
姐係住私樓就係西人? 公屋先係nice 人中之龍?
思想幾扭曲先講得出咁既閪野
見到正氣小子個名就知佢要開始鳩up
私樓住咗咁耐,暫時ok, 最近樓上冷氣滴水,同管理處反映後,第二晚冇左滴水聲水,估佢哋應該暫時停用冷氣

笑撚死
我唔怕自爆,我做物管咁耐,由比客屌冷滴,到而家我屌D𡃁跟冷滴,20單都冇1單肯即整,由夏天開始日日有人屌冷滴屌到秋天個個熄冷氣咪唔屌,夏天流流邊會唔開冷氣,管理處最勁咪出信,報食環
做咩啫
大家都係黃皮膚黑眼鏡🤧
停用冷氣
點解咁好記憶力
多左啦清
私樓lift libby無窗 好鬼焗 都會up浸味出黎
屌你咩呢到咁多公屋仔,佢地撚明咩一陣比人笑你供一世樓呀
……
咁撚廢既post學人吹奏叫人買樓

蝕咗好多?
講真真係優越又點會咁肉緊
樓上講果陣窮酸味真係洗唔甩
Off topic,廿年前公屋,地下連保安都無,家家戶戶開門開閘,細路走嚟走去捉伊因,老人家坐門口吹水,師奶落街買餸,個仔就擺隔離屋一陣,係會有人嘈交打仔,成班街坊出嚟八掛同時又會勸交,果種人情味,唔好講私樓,依家嘅公屋都唔會有。

住咩地方當然重要,但鄰里關係其實都好重要,住私樓都有好多仆街,日L日投訴。
雖然回帶,但我不嬲都認為最鄙視公屋嘅永遠都係啲住咗成世公屋然後上咗車冇耐嘅公屋仔,佢哋心理上不知不覺間當係買樓回報一部份,私人樓大嗰啲根本wfc,唔會對公屋有任何感覺。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞