台中有乜嘢好玩?

91 回覆
0 Like 23 Dislike
暑假去台中,你哋覺得有乜嘢地方係值得一去
行山
會熱撚到痴線
暫時主要嘅地點係逢甲夜市,感覺上去伏到爆炸,所以要諗吓有冇乜嘢景點或者係團可以參加
逢甲超撚伏 唔太建議 不過如果係去開新光大遠百 可以順便行下當睇下

如果偏靜態 台中可以去視覺博物館,科博館
如果有女伴鐘意熊仔可以去埋遠少少既小熊博物館

動態可以去麗寶樂園多機動設施

夜市推薦一中 或者總站夜市 附近都有野可以順便行下

大魯閣就冇乜好行 有戲院 機鋪 滑輪場 之外冇乜特別
台中間IKEA好撚大間 連食野可以行你半日

可惜夏天太熱 天氣涷D可以去浸溫泉
台中本身就無咩野做同好悶既地方
去台中旅行通常都係去附近既景點,好似高美濕地果D
再唔係就上山去下農場,留係市區根本無野做
台中係搭飛機用
去南投就啱 清境農場果啲
台妹台中club又平又易食女
上星期係台北36度,體感溫度42
台中無咩野做 去藝術館可以hea 2/3個中
商場lalaspot food court都多餐廳 大魯閣無野行 但有遊戲機中心
睇日落可以去高美濕地 但塔車1程要2粒中
夜市有間天使雞扒都ok
連登標準答案:轉飛日本
阿里山吧,天氣好個陣日出好靚
我地可能都係想係城市度HEA 下食放題無老鍋之類,邊個區抵食多野食?
我地可能都係想係城市度HEA 下食放題無老鍋之類,邊個區抵食多野食?
燒肉可以食 屋馬
邊爐可以試 輕井澤 環境都ok
唔太清楚邊個area 有好多野食 我通常夜市附近/lalaspot food court
有小朋友可以去清境 撚下羊 騎下馬
宮原眼科
我3月尾去已經熱到痴線,你自求多福
暑假一律建議去南半球
北半球基本上都熱到仆街
同埋可以去d台中創意文化園區 入面都可以hea 粒幾中 不過上次去好多裝修緊 唔知整完未
台中幾好呀,可以去清境、日月潭,逢甲夜市真係唔掂,打邊爐、放題的話,去勤美誠品成條街都大把嘢食。
落club
除咗屌台妹, 真係諗唔到有咩玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞