投資者睇好租賃續旺 429萬購南豐新邨兩房 料回報近4厘半|二手樓成交

19 回覆
4 Like 9 Dislike
投資者睇好租賃續旺 429萬購南豐新邨兩房 料回報近4厘半|二手樓成交

"......南豐新邨7座低層B室成交,單位實用面積391方呎,採兩房間隔,向北享城市景致。袁廣達指,單位上月放盤開價480萬元,放售不足一個月便以429萬元沽出,平均實用呎價10,972元,減價51萬元或減幅達一成。

據了解,新買家為投資客,看好區內租賃潛力,趁租賃旺季來臨前,把握機會入市上址作出租之用。按目前上述單位市值租金約16,000元計,新買家可享約4.4厘租金回報......"

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/%E6%8A%95%E8%B3%87%E8%80%85%E7%9D%87%E5%A5%BD%E7%A7%9F%E8%B3%83%E7%BA%8C%E6%97%BA-429%E8%90%AC%E8%B3%BC%E5%8D%97%E8%B1%90%E6%96%B0%E9%82%A8%E5%85%A9%E6%88%BF-%E6%96%99%E5%9B%9E%E5%A0%B1%E8%BF%914%E5%8E%98%E5%8D%8A-%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%A8%93%E6%88%90%E4%BA%A4/462321
廢淡:管理費唔計?
又減價賣樓
兔蛇唔係話大爆升咩 中原指數上緊去
點解要減價賣

死廢淡
你肯定未買過樓
唔知買樓一定會議價,業主亦預左買家會咁做
買家追價就計
賣家劈業主就唔計
*買家劈業主價
push
幾多年樓齡話?
公道講
3年前要7m
依家4 M真係好抵買
你真係aa剋星
買樓收租7除8扣;管理費差餉物業稅不定期維修欠租; 如果樓價唔升(當佢唔再跌); 5年後平均每年有3%淨回報已經偷笑; 仲要揸住件有價冇乜市嘅舊磚頭, 想套現仲要再平多幾個%(又冇左一年租金回報)先有機會套到現。

今時今日, 要買樓自住我唔怪你;
投資?
約4.4?
我就話有4000%回報了
堅抵…衰左過兩年再抵好多
入伙日期:1977年8月- 1978年10月 47年樓齡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞