妻子發現已刪 iPhone 召妓訊息 致英男子離婚收場並告 Apple 索償

23 回覆
31 Like 2 Dislike
https://ezone.hk/article/20035242/妻子發現已刪-iPhone-召妓訊息-致英男子離婚收場並告-Apple-索償
Apple 每年或許面臨各式各樣的法律訴訟,但要數到其中最奇怪的指控,這宗事件且怕可以名列前茅,就是英國一名化名 Richard 的男子因妻子在家中 iMac 發現本應已經刪除,由自己 iPhone 發出的召妓訊息,於是發現了自己長期以來的不忠證據,於是決定離婚,而 Richard 就想把因為離婚而產生的超過 500 萬英鎊(約 HK$4,954 萬)金錢損失,「轉嫁」予 Apple 埋單。

這名化名 Richard 的英國男子控告 Apple 索償的理據,是他理解「如果一則訊息已被刪除的話,就是相信當中已經在世上消失,而非只是在指定裝置刪掉」,而他也提讓妻子在 iMac 上看到這些自己這些不忠證據是非常殘酷,相信如有機會與對方理性討論的話,婚姻有可能可以繼續下去。另外,他亦提離婚除帶來經濟影響,即產生超過 500 萬英鎊(約 HK$4,954 萬)金錢損失外,其健康也受到影響。為減恐慌發作,一直在服用非常強的口服抗高血壓藥物 β受體阻斷劑,並擔心自己他日會心臟病發。
有料 姓賴
今次真係用家問題
唔好乜都瀨蘋果
外國人都係爽,扮精神受傷就有錢賠
Gay佬做CEO,係要搞鳩你班正常人㗎啦

之前ios17 bug復原晒幾年嚟啲相,
都唔知幾多人已經家變+陪身家
如果係中國
呢個人已經變左賤男
佢岩訊息剷咗,就應該喺世界上消失
可以唔係扮
你試下隊埋的士狗度
佢呢世都頸痛
睇個服務 t&c
如果真有因為 bug 而出現其他責任
係應該賠

但離婚係因為叫雞 而唔係因為睇到訊息
而睇到訊息只係發現叫雞呢樣野
估計就算入到都負責比例好低

Btw 叫雞緊係用 3310 打電話架啦、仲訊息 b&w 抵撚佢死
如果係同老婆夾計都幾正
叫雞只有0次同無限次
同樣,發現叫雞只有0次同無限次
就算今次發現唔到,下次都會發現到
開多個po咪又係冇idog敢入
休狗肯狗呢?
諗住已經萬無一失,點知
偷食一定係用android
休狗肯狗呢?
休狗肯狗支援未?
叫雞只有0次同無限次
同樣,發現叫雞只有0次同無限次
就算今次發現唔到,下次都會發現到

休狗肯狗支援呢?
idog仲未del完相
idog仲未del完相
休狗肯狗呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞