的士大哥喃喃自語埋怨藝人陳嘉寶:接咗你,接唔到去機場支旗!唉,接咗你,真係邪。

14 回覆
2 Like 3 Dislike

藝人陳嘉寶(Anjaylia)不時於社交平台分享工作照與生活照,她早前於限時動態大呻被的士司機嫌棄經歷,引起網上熱話。她表示自己於街上截的士,上到的士後的士司機卻疑似不滿:「上咗車,講咗去邊。架車開咗無耐司機就同我講嘢,咁啱要覆msg聽唔到,只係隱隱弱弱聽到佢講:『唉,你…』」

她續指,當佢覆完訊息後,司機再講:「啱啱接咗你上車,如果唔係就接到支去機場嘅旗啦,爭嗰少少,接咗你,真係邪。」陳嘉寶表示唔知可以畀咩反應對方,只好扮聽唔到。

陳嘉寶落車時,司機找完錢又繼續表達不滿。對於的士司機的行為,陳嘉寶表示唔知對方係自己呻定畀說話佢聽:「到底係佢嘅喃喃自語太大聲?定係佢真係想同我講?如果佢真係想同我講,我畀咩反應好呢?P.S.佢係唔識我嘅。」
dc9
Dc9 唔係唔中意入機場架咩
DC9 無一個係無孤㗎
啱啱接咗你上車
機場
扯旗

可能急尿發𢛴憎啫 。屙完爽晒

可能急尿發𢛴憎啫 。屙完爽晒

可能佢接果支機場旗無錢比

最後要上差館添

想多機會接機場旗咪去酒店附近捕捉下囉

一係轉行揸巴士機場綫啦

怪人哋上你架車呀?無撚野呀?
咁其實都試過坐唔跳錶的士
個師傅都正常禮貌嘅
客人有禮貌 司機咪有禮貌囉

客人應該賠返枝大旗錢俾司機
司機收入唔好 心情自然差
dc9
想d 哥心情好
俾d 哥入返q , 出出火先再講
個樣成個省港奇兵咁撚樣 有幾撚優質呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞