保守估計今年iPhone 90% 會加價

33 回覆
3 Like 31 Dislike
因為佢之前 iPhone 11 冇咗火牛同headphone
減過一次價之後
到依家都冇加過價

iPhone 15 pro max 256 512
係賣10199 同11899

但今年pro同pro max 流出話大過之前0.3寸
所以今年加價機會大好多了

我估起碼$5-800 追返之前咁多年冇加

你話加價90%就話咋
除非佢售價不變但容量升級,否則等於加緊價
其實1萬好撚貴....
唔係之前有消費券都唔換
無論咩牌子都係咁講, SPEC又無特點 次次都係鏡頭多DD野
係XR 2鏡升15PRO 3鏡有感覺之外都唔覺有咩特別
512 真係好貴

有幾多人要上1tb

何況依家已經可以插ssd
換15 pro max 算.
idog話齋 貴唔係佢嘅問題 係你嘅問題
要換就換最新啦 上個禮拜發佈會都有板你睇
要玩ai就要15pro 14pro都唔得

講到效能幾好cpu成部電腦咁 買返嚟嗰陣成皮嘢
點知隔咗一年之後就冇得玩最新功能
ipad pro個枝閪筆明明有得繼續用都逼你買新啦
apple 真係痴撚線
個friend用緊舊ipad pro+pencil
而家買左新air 返到屋企發現用唔到舊pencil屌曬鬼咁又要洗多$1000
蘋果製造最多電子垃圾
再加唔駛賣了, 一定賣少好多
你窮姐
有幾隻傻閪idog負皮我
14 真係有d 慘....明明個performance 唔差幾多.
偏偏就唔俾AI佢
駁5刀
冇新技術真係唔會換

年年upgrade 相機 舊電越燒越快當你臭四
我覺得15pro 系列係值得換

13pro 都值...

14pro 同 11pro Xs 就真正水魚機
呢d時候 休斯會消失
其實呢句野意思上好撚有問題
我既問題最多咪窮, 點撚樣貴係我問題
唔知點解咁多人quote完又quote, 係咪覺得好幽默?
1萬唔貴
1萬比啲咁嘅料好貴
即係唔值
保守估計 炒價達3000以上
其實我最睇唔過眼係 保養果PART
無理由比咁貴, 保養期內重要再比錢換機 重要係換翻新機
一萬有幾貴
一部手機可以用好多年

就算年年trade in換新,每年成本都只係三千幾

覺得貴既人,努力增值自己,搵多啲錢吧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞