的士司機認兜路、無禮貌罰款900元 求情指導航不清晰 不滿乘客揚言網絡公審

104 回覆
109 Like 8 Dislike
警方事後量度最直接路線,應從青衣迴旋處經青衣鄉事會路,轉青衣大橋、青葵公路往九龍,再從衛理道右轉往伊利沙伯醫院,總長度為 11.4 公里,涉案路線比警方量度路線長 1.24 公里。

阿Sir識唔識路啊?點會轉入衛理道
往九龍佐敦道出彌敦道轉返入加士居道然後轉左已經係伊利沙伯醫院路,乜撚衛理道
細狗遇上大狗
坐的士係司機比錢乘客既
你咪唔駛有禮貌囉
賤種DC9
咁西客中唔中
原來得罪長官 抵冇運行
900蚊?
玩到上庭9000蚊就差唔多
被告稱「導航好亂」致錯過路口

其實用得呢啲求情理由一定俾人屌
你做得的士司機 人哋預設你係專業識路
你唔兜路,擺你上網鬼有人理咩
至於被告稱乘客拍攝其容貌,裁判官指香港沒有肖像權,除非涉及其他非法行為,「拍攝啲人擺上網唔可以話係非法嘅」。

冇犯法 乘客拍片擺上網關你DC9𠹌事
總之DC9冇禮貌 就係犯咗香港法律
犯法就係犯法 除非你係
DC9冇禮貌犯法
乘客冇禮貌唔犯 就係咁
點會唔得,你一路靠左可以入急症室嗰邊
唔少勁野都係dc流出,例如安心
導航?我無睇錯呀,dc9成日吹噓自己個牌好難考喎,又話咩要記晒香港既路,我地d濕鳩市民唔會考到
被告駛至拔萃女書院外稱塞車,要求對方下車被拒。被告於佐敦左轉入加士居道,再次要求乘客下車被拒

好撚癲
係咁趕人落車
條友擺明就係dc9,好人好者點會幫dc9
警方事後量度最直接路線,應從青衣迴旋處經青衣鄉事會路,轉青衣大橋、青葵公路往九龍,再從衛理道右轉往伊利沙伯醫院,總長度為 11.4 公里,涉案路線比警方量度路線長 1.24 公里。

醫院範圍都好大 , 唔知乘客自己有無講想邊度附近落車
3仔落嚟如果行窩打老道就應該經衛理道過去
佢去到佐敦道仲要轉左入返加士居道就真係High大咗, 醫院都去到你面前仲夠膽轉彎
罰900...仲要串過馬撚咁
真係dc9冇叫錯
賤種
佢而家係咁行 (前面3號幹線唔cap喇)

痴線7月咁撚熱要我女拔行上qe
遠就唔遠但我搭得的士梗係唔想出汗
計最短呀
係教育上已經無可救藥
低下階層永遠唔知自己問題
有時候係要啲強權罰佢先識驚

已經幻想到佢會口up up 成個幾兩個月
然後同哂身邊既人回講自己無錯
個乘客俾人叫左2 次落車
中間一定互屌
個dc9 真係自己申請俾人告
弱智仔黎
西你老母客咩dc9
「被告駛至拔萃女書院外稱塞車,要求對方下車被拒。」
塞車就掉人落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞