modem>LAN線> 2.5g 網卡 >type c 入手機,咁駁有線上唔上到網

22 回覆
0 Like 3 Dislike

類似用呢D 2.5g 網卡行type c插手機
上到
點解要咁駁俾手機上網?
無router
首先你覺得粒chip 夠唔夠力推2.5
其次你確認你部機有無type c 十卜 lan / thunderbolt
第三OS 有無十卜 kernel 唔包有driver
直接買個router 會唔會簡單d
我用呢個冇問題, Samsung note8到s24ultra 都用到
其他機唔知有冇drive問題
明白ching們
我iPad都得
你橫掂都係淘 淘個router咪得囉
carousell啲二手無線router平到笑只係速度可能會慢啲
咁淘router仲好
唔得, router 係行 IP

Ethernet convertor 係行Mac address
事緣近日升級左2.5g plan,師傅手機插呢舊野係佢手機試,行到2.3g
我就全屋電腦試過,插有線/wifi都行唔到咁快
諗住抄師傅做法 test 行唔行到2.5g
大牌子手機好多冇蟹仔driver

但試過oneplus果D濕鳩機反而得
之前無聊試過係可以
用緊iPhone 15 Pro
師父個部就係iphone,我得部爛鬼android samsung a73
唔知得唔得
買返黎試唔到,俾電腦用就算,唔駛晒錢
有錢用2 5 g上網無錢買router
我router有2.5g,但試唔到2.X g既速度..
有LAN線
冇Router上網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞