屋宇裝備工程師係一份咩職業?

51 回覆
1 Like 39 Dislike
無開燈既雞
咩意思?
Cta 唯一出路
CTA人工及地位點同上班台大大呢啲FHKIE比
Sor Lo
無戴下巴帶
犯職安健例

上班台要提升下佢啲AI圖水平
pin this pls
玩野咩
又入我數

呢個膠post唔係你出㗎?
上次個工程師戴個聽診器嗰篇好似都係你出???
傻9先做
CTA = Contract technical assistant = Contract TO / AI / WS

1. Cta (maintenance) 就係做政府既fm,坐屋邨做維修保養,做文件野。前途就係上ws/ai

2. Cta site就落地盤收貨,日日屌判頭工程師,前途就係上ws/ai

3. Cta drawing 就係坐屋邨做啲文件野加project 仔,畫下圖計下數。前途就係上to

4. Cta building services 就係坐housing 總部run new build project,check consultant design同日日屌佢地。前途就係上to

5. 人工一律跟政府point9起薪25k,有一定年資可以claim point 。考番上TO/AI,唔升職唔轉工頂可以有50K

6. 因為係政府合約位所以半個自己人,比出面考易好多,傾向請合約既人先,interview 都係問你返工做啲咩學到咩,表現正常都有大機會入去。
理論上你啱,但我舊公司安全佬日日走去撩機電
日日問佢有咩做,對公司有咩貢獻

弱勢比人恰到仆街
Ctabs上TO好過
又返少一個鐘又唔洗塞車
我唔係用stable diffusion
原來同機電一樣?
你用邊個,啲圖好抵死
點入行
香港屋宇設備工程專業求才若渴 ,以理大本科課程畢業生為例,平均薪酬達21,500元
https://lih.kg/3666514
DALL-E 3
你可以玩下
臭四 地盤二奶仔,但永遠人工高過builder 一截
我都係用DALL-E 3

但你係落啲乜指令,先出到啲咁抵死嘅圖?
俾我,我會串佢,機電部真係冇乜貢獻,坐喺度白逗糧,so what?!
因為安全佬監管不力。安全佬係負責監管sub仔,而唔係自己同事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞